Nieuw Zeelands Lamsvlees
Lamvlees staat nog steeds weinig het Nederlandse menu. Terwijl varkensvlees en rundvlees meestal dagelijks worden geserveerd, wordt lam slechts zelden op tafel geserveerd. Naast de onnavolgbaar fijne smaak en delicate textuur spreken ook de gezondheidsaspecten in het voordeel van regelmatig genieten. We halen ons lamsvlees van de groene weide uit Nieuw Zeeland. Daar grazen de dieren hun gehele leven in kuddes op de grasvlaktes. De exclusieve voeding van de dieren met kruiden en grassen geeft het fijne vlees zijn licht zoute, zeer aromatische toon. Volledige vrijheid op de uitgestrekte vlaktes maakt het vlees mager, sappig en uiterst mals. Onze exclusieve lamspecialiteiten verwennen het gehemelte met fijne aroma's en dragen met hun eersteklas kwaliteit bij aan een evenwichtige, aangename voeding.
Ben jij al een lamskenner? Dan vindt je bij ons de topstukken, zoals lamsrack, malse lamshaas, magere lamsschenkel (shank), fijne lamsfilet, aromatische lamskotelet, lamsschouder, lamsbouten of lamsbiefstuk voor een intense vleessmaak. Of ben je op ontdekkingsreis naar onvervalste vleessmaken en natuurlijk genieten? Dan bieden wij je met onze exclusieve selectie overtuigende smaakervaringen die gegarandeerd naar meer smaakt. En bezorgen wij je lamsvlees met slechts een paar muisklikken bij je thuis.
Opgevoed door moeder natuur
Gecontroleerde oorsprong en natuurlijke opfok zijn de voorwaarden voor eersteklas vleeskwaliteit en uitstekende smaak van onze slagerij. Daarom komt ons lamsassortiment hoofdzakelijke uit Nieuw Zeeland. Op de weelderige grasvlaktes groeien de dieren op in natuurlijke kuddes. Het gematigde klimaat met uitgebalanceerde temperaturen en veel neerslag laat grassen en kruiden tot bloei komen. En biedt zo ideale omstandigheden voor de schapen. De dieren voeden zich vrijwel uitsluitend met gras, hooi en droogvoer wordt alleen in de wintermaanden gevoerd.
Onze experts hechten compromisloos veel belang aan transparante tracking van producent tot klant. Daarom betrekken we ons lamsvlees uitsluitend bij geselecteerde duurzaam gerunde bedrijven. De schapenhouderij heeft een lange traditie op het eiland dankzij de altijd groene weiden. Het is een belangrijke pijler van de landbouw en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Voor de boeren zijn hoge eisen aan de veehouderij en het afzweren van hormonen of medicijnen een natuurlijk onderdeel van hun bedrijfsfilosofie, die gebaseerd is op duurzaamheid. En daarmee onze garantie voor eersteklas gastronomische kwaliteit.
Wat maakt Nieuw Zeelands lamsvlees zo smaakvol?
Veel beweging op de vele hectaren grasland versterkt de dieren en zorgt voor een robuuste spierontwikkeling. Dit geeft het vlees zijn dieprode kleur en maakt het onvergelijkbaar mals en smakelijk. Bovendien is het bijzonder vetarm en bevat het ongeveer 50 milligram per 100 gram, net zo weinig cholesterol als vis. Met zijn hoge aandeel aan belangrijke mineralen