Lamsbout
Een lamsbout met of zonder been bestellen? Dan ben je bij online slager LeJean aan het juiste adres. Onze lamsbouten zijn afkomstig uit Nieuw-Zeeland en hier leven deze lammeren onder de meest gunstige omstandigheden. Zo hebben de dieren meer dan genoeg leefruimte en eten ze enkel en alleen natuurlijk voedsel. Daarnaast zijn de dieren het gehele jaar buiten en al deze factoren zorgen er dan ook voor dat het lamsbouten uit ons assortiment van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Bekijk ons volledige aanbod hierboven of lees verder voor meer informatie.
Wat is een lamsbout?
Lamsbouten zijn, de naam zegt het eigenlijk al, bouten van lammeren. We hebben het hierbij dus over de billen van een lam waarvan de botten zijn uitgesneden óf er juist nog aan zitten, afhankelijk van voor welke variant je kiest. Het betreft mager vlees van lammeren en de bereiding is redelijk simpel. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat dit vlees al jarenlang enorm populair is in Nederland. Daarnaast zijn er meer dan genoeg bereidingsmogelijkheden, waardoor het mogelijk wordt om je eigen draai een het gerecht te geven.
Ideaal voor de feestdagen
Een lamsbout is een ideaal gerecht om tijdens de feestdagen te bereiden. Dit komt doordat dit vlees zich uitstekend leent voor traditionele slow cooking bereiding, maar hiernaast is het ook prima mogelijk om dit vlees te roosteren. Houdt in beide gevallen echter wel rekening met een lange bereidingstijd, maar naar onze mening is deze tijd het meer dan waard, aangezien je een bijzonder en smaakvol vleesgerecht op tafel zal zetten. Wanneer je dit vleesgerecht vervolgens combineert met andere feestelijke gerechten kunnen wij je verzekeren dat je familie of je gasten deze maaltijd niet snel zullen vergeten.
De bereiding van een lamsbout
Op het moment dat je aan de slag gaat met de bereiding van de lamsbout is het eerst belangrijk dat je het vlees op kamertemperatuur laat komen. Hierna wordt het mogelijk om eventueel kruiden naar keuze toe te voegen, zoals bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, salie of knoflook, maar het is zeker mogelijk om het vlees ‘naturel’ te eten indien je hier de voorkeur aan geeft. Vervolgens kan je het vlees bereiden op de barbecue of in de oven. Wij raden je aan om een kerntemperatuur van 55 tot 60 graden Celsius te hanteren. Op het moment dat de lamsbout deze kerntemperatuur heeft bereikt haal je het vlees van het vuur en laat je het enkele minuten rusten, voordat je het vlees op gaat dienen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de smaakstoffen door het vlees verspreid worden en juist dit zal weer bijdragen aan de unieke smaak van dit vlees.
Bestellen bij LeJean.nl
Wil jij een lamsbout uit ons assortiment bestellen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een lamsbout zonder en/of met been. De keus die je maakt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar het is wel een feit dat bot zorgt voor extra smaak. Dit komt doordat het collageen oplost naarmate het langer gaart en dit zal zorgen voor een sterke smaak. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het mogelijk is om beide varianten binnen een handomdraai te bestellen bij LeJean.nl. Plaats de varianten die je wilt bestellen in je winkelwagen, vul je adres- en contactgegevens in en reken vervolgens af.
Meer weten?
Heb je behoefte aan meer informatie met betrekking tot een lamsbout uit ons assortiment? Twijfel dan geen enkel moment om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze klantenservice is zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar en zij zijn in staat om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31 +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Bestel vandaag nog snel en voordelig een overheerlijke lamsbout.