Over de lamsschouder met been
De lamsschouder komt van de schouder van het lam. Deze lamsschouder is met schouderblad en boegpijp, maar zonder (de pezige) schenkel. Het bot zorgt voor een mooie volle smaak aan het vlees. Doordat de lamsschouder geen schenkel bevat, is de garing eenvoudiger en gelijkmatiger. Dit maakt de lamsschouder ook minder lang en daardoor kan het makkelijker in zijn geheel bereid worden.
De lamsschouder is met een dun laagje vet bedekt waardoor het vlees zich zelf bedruipt tijdens de bereiding.
Waar komt de lamsschouder vandaan?
Deze lamsschouder komt van lammeren uit Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland staat bekend om topkwaliteit lamsvlees. Het is dan ook niet voor niets populair over de hele wereld.
In Nieuw-Zeeland grazen de lammeren op grote grasvlaktes met zuiver drinkwater. Door het mooie klimaat en vrijheid krijgt het lamsvlees een unieke smaak en is het lekker mals.
Algemene bereidingswijze
Met de lamsschouder kan je alle kanten op in de keuken en op de bbq. De veelzijdigheid maakt lamschouder dan ook enorm populair. Maak bijvoorbeeld een rollade, gebraad, stoofvlees of snijd het vlees in plakken. Onze favoriet blijft toch wel de bereiding in zijn geheel. Neem er wel even de tijd voor, want dan wordt de lamsschouder het lekkerst. We leggen je graag uit hoe je dat kunt doen.
1. Ontdooi de lamsschouder in de koelkast gedurende 36 uur.
2. Haal de lamsschouder 1 uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
3. Verwarm de oven voor tot 200 °C graden.
4. Leg de lamsschouder met de vetkant naar boven in een ovenbestendige schaal/pan.
5. Besprenkel de schouder met olijfolie en het citroensap van een halve citroen.
6. Breng op smaak met zout en peper.
7. Dek de ovenschaal/pan af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven.
8. Verlaag de temperatuur meteen tot 170 °C graden.
9. Bereid de lamsschouder in zo'n 3,5 tot 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken.
10. Haal de ovenschaal/pan uit de oven.
11. Leg de lamsschouder op een plank, pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek.
12. Laat het vlees 15 minuten rusten voor je het aansnijdt.
Tip: maak met een mes inkepingen in de lamsschouder en vul met een halve teen knoflook en een takje verse rozemarijn.
Wil je meer weten over het lamsvlees van LeJean? Lees dan hier over de herkomst van het vlees.
Verras jezelf met deze heerlijke lamsschouder
Bestel vandaag nog je lamsschouder en zodat je morgen al culinair aan de slag kunt. Heb je vragen over ons vlees of de bereiding? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken via (070) 2017034 of stuur een e-mail naar [email protected].
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 4010112
- Herkomst: Nieuw-Zeeland
- Houdbaarheid: 4 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: 20,79
- Samenstelling: 100% Lamsvlees