Over de ossenhaasbiefstuk
Waar de 'normale' biefstuk van de rump wordt gesneden, wordt de ossenhaasbiefstuk wordt uit de ossenhaas gesneden: het meest malse deel van de rund. De ossenhaas wordt gesneden van de rug van de rund en bestaat uit 3 delen: de chateaubriand, de biefstuk (oftewel: tournedos) en de filet mignon. Ossenhaasbiefstuk wordt ook wel tournedos, biefstuk van de haas en tenderloin genoemd.
Waar komt deze ossenhaasbiefstuk vandaan?
Deze ossenhaasbiefstuk komt van grasgevoerde rundvlees uit Uruguay. Dit Zuid-Amerikaanse land staat bekend om haar rundvlees. Op de pampa's doen de runderen zich te goed aan gras op de uitgestrekte velden. De perfecte balans tussen het klimaat en de groene velden zorgen voor de ideale omstandigheden om runderen te houden. Dit alles proef je terug in de smaak en textuur van het vlees.
Algemene bereidingswijze
Eigenlijk bereid je deze ossenhaasbiefstuk hetzelfde als een 'normale' biefstuk: snel en eenvoudig.
1. Zorg ervoor dat de ossenhaasbiefstuk goed is ontdooid. Dit doe je door de biefstuk 24 uur voor bereiding te laten ontdooien in de koelkast.
2. Haal de ossenhaasbiefstuk een uur voor bereiding uit de koelkast, haal uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
3. Dep de biefstuk droog.
4. Bestrooi de biefstuk kort voor de bereiding met zout, of doe dit tijdens de bereiding. Gebruik in ieder geval nog geen peper: dit kan verbranden tijdens de bereiding.
5. Verhit (lekker veel) ongezouten roomboter in een hete pan en voeg daar een een klein scheutje olie aan toe. Laat de boter goed smelten totdat het goudbruin is.
6. Schroei de biefstuk goed dicht door beide kanten ongeveer 30 seconden aan te bakken.
7. Zet het vuur ietsje lager en bak nog zo'n 2 minuten per kant. Bedruip de biefstuk ondertussen met de roomboter.
8. Het ligt er natuurlijk aan hoe gaar je de biefstuk wil. Je kunt dit grofweg aanhouden:
- Wil je de biefstuk rare? Dan hoef je de ossenhaasbiefstuk na het dichtschroeien niet meer te bakken of ga voor een kerntemperatuur van 45-50 °C.
- Ga je liever voor medium rare? Bak de ossenhaasbiefstuk na het dichtschroeien dan nog 1 tot 2 minuten of houd een kerntemperatuur aan van 55 °C.
- Als je de ossenhaasbiefstuk medium wil, raden we het aan om de biefstuk nog 2 tot 4 minuten na het dichtschroeien te bakken of tot 60 °C.
9. Strooi peper over de biefstuk en eet smakelijk!
Ossenhaasbiefstuk proberen?
Deze grasgevoerde ossenhaasbiefstuk bezorgen we gratis bij je thuis bij een bestelling van boven de €65. Kies bij het afrekenen je eigen bezorgdag. Benieuwd hoe je bestelling wordt bezorgd? Klik dan hier. Mocht je nog vragen hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1050104
- Herkomst: Uruguay
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: 64.95
- Samenstelling: 100% Rundvlees