Over de Black Angus picanha
De picanha (spreek uit als pikanja) zit aan de platte bil van de rund, bij de staart. Het wordt dan ook niet voor niets staartstuk genoemd. Dit stuk vlees is al jarenlang geliefd in Brazilië, maar vindt ook steeds vaker in Nederland zijn weg onder de bbq- en vleesliefhebbers. En waar in Nederland het staartstuk nog weleens door het gehakt werd gedraaid, is het in Brazilië één van de duurste stukken vlees. Zij laten de vetkap tijdens de bereiding zitten en trimmen het pas op het moment dat de picanha gegaard is.
Waar komt de picanha vandaan?
De picanha, een ware culinaire schat, heeft zijn oorsprong in de prachtige graangevoerde Black Angus runderen die gedurende 100 dagen in Australië worden grootgebracht. Deze specifieke kwaliteitspicanha is het resultaat van het vakmanschap van de familie Thomas, die zich toelegt op het welzijn van de runderen. Ze creëren een omgeving waarin de runderen stressvrij kunnen opgroeien, omgeven door schone lucht en uitgestrekte landschappen, waar ze zich voeden met puur natuurlijk voedsel.
De essentie van deze uitzonderlijke picanha ligt in de combinatie van deze ideale omstandigheden en het graandieet dat de runderen krijgen. Dit resulteert in een opvallende marmering van het vlees, waardoor het zowel visueel als qua smaak een streling voor de zintuigen is. De verfijnde smaak en de ongekende malsheid maken deze picanha tot een onmisbare lekkernij voor fijnproevers die houden van hoogwaardig rundvlees met een unieke kwaliteit en smaakbeleving.
Algemene bereidingstips
Onze favoriet is de bereiding op de barbecue. Barbecue liefhebbers hebben de picanha al helemaal omarmd en bereiden het stuk over het algemeen in zijn geheel of op een spit. Wees niet bang als je geen/weinig ervaring hebt, want het bereiden is niet moeilijk. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een kerntemperatuurmeter. Steek de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees. Op het moment dat die voor jou de juiste temperatuur bereikt heeft, kun je de picanha van de barbecue afhalen (of uit de oven halen). Serveer de picanha bijvoorbeeld met gegrilde prei. Weet je niet hoeveel graden het rundvlees moet zijn om het medium gaar te krijgen? Hier vind je het overzicht van kerntemperaturen voor rundvlees.
Een andere veel gebruikte methode is reversed sear. Zoals het woord het al zegt, gaat de bereiding net andersom. Dus in plaats van direct te starten met het af grillen, begin je bij reversed sear met het garen op lage temperatuur om vervolgens af te grillen op een hoge temperatuur. Het is natuurlijk veel makkelijker om je barbecue op te stoken, dan om hem te laten afkoelen.
Meer weten?
Heb je behoefte aan meer tips of heb je andere vragen? Neem dan telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail met je vraag door naar [email protected]. Eventueel is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van de chatfunctie. We zullen al je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Bestel vandaag nog jouw biefstuk op LeJean.nl en geniet van een mals stuk vlees.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1010103
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 7 dagen na ontvangst
- Leveringsconditie: Vers
- Kiloprijs: €46.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees