Over de reerug
De reerug is een echte delicatesse en één van de bekendste klassiekers van de (wild vlees) keuken. De reerug is fijndradig, mooi donkerrood en bevat bijna geen vet.
Waar komt de reerug vandaan?
Deze reerug komt uit het Verenigd Koninkrijk, waar ze in het wild leven. Ze eten onder andere kruiden en blaadjes, waardoor het een unieke smaak krijgt.
Algemene bereidingswijze
1. Ontdooi de reerug in de koelkast gedurende 36 uur, breng de reerug 45 minuten voor bereiding op kamertemperatuur.
2. Verwijder het zilvervlies op de rug met een scherp mes. Steek hiervoor een scherp mes direct onder het vlies, plaats het mes in de richting van het zilvervlies en trek het mes voorzichtig langs het vlies.
3. Strooi zout en peper over de reerug en leg het vlees in een braadslede.
4. Smelt 3 el boter in de pan met evt knoflook en laat snel heet worden. Giet dit over de reerug in de braadslede.
5. Plaats het geheel 10 minuten in een voorverwarmde oven op 100°C, daarna nog 30 minuten op 125 °C.
6. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.
7. Haal de reerug uit de oven en laat 10 minuten rusten.
8. Serveer met bijvoorbeeld gestoofde appels met bruine suiker en walnoten.
Tip: 50% van de reerug bestaat uit bot/karkas. Dit kun je gebruiken voor een smaakvolle wildbouillon.
Hulp nodig bij het bestellen?
Bij online slager LeJean kan je heel eenvoudig zelf je bezorgdag kiezen. En je bestelling wordt ook nog eens gratis thuisbezorgd bij een bestelling vanaf €65. Je kunt je bestelling trouwens ook gratis ophalen in onze winkel in Stompwijk. We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7030104
- Herkomst: Verenigd Koninkrijk
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 57.99
- Samenstelling: 100% Ree