Ribeye aan het stuk
Deze graangevoerde ribeye van LeJean komt uit Argentinië. Dit Zuid-Amerikaanse land staat bekend om haar rundvlees. Op de pampas doen de runderen zich te goed aan gras op de uitgestrekte velden. Minimaal 100 dagen voor de slacht worden de runderen op een dieet gezet van verschillende granen.
In Argentinië zijn er twee soorten runderen die het meest worden gebruikt binnen de vleesproductie, de Black Angus en de Hereford. Zij hebben alle vrijheid om rond te lopen over de pampa’s. Pampa’s zijn subtropische, natuurlijke graslanden in Zuid-Amerika. Het milde klimaat en de juiste vochtigheid dragen bij aan een uitstekende leefomgeving.
Hoewel de runderen hier in Nederland ook rond kunnen lopen, hebben ze op de pampa’s veel meer ruimte en kunnen zij dus ook meer bewegen. Daarnaast is er ook een verschil in vegetatie dat de dieren eten in Argentinië en in Nederland. In Argentinië wordt naast gras o.a. gebruik gemaakt van alfalfa en klaver. Dankzij de ruime hoeveelheid regen groeien de verschillende grassoorten tot lieshoogte. De runderen leven zo natuurlijk mogelijk en er wordt geen gebruik gemaakt van groeihormonen. Dat merk je vervolgens weer aan de smaak en malsheid van het vlees.
Algemene bereidingswijze
De ribeye aan het stuk is een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden in de bbq of oven; ideaal om te delen met familie en vrienden. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees te snijden in steaks.
Ga je de ribeye in zijn geheel bereiden op de barbecue? Ga dan voor de reversed sear methode! Reversed sear houdt in dat het vlees op lange temperatuur op indirecte hitte wordt bereid; een ideale methode voor grote steaks. Het is hierbij belangrijk dat je een goede vleesthermometer hebt.
1. Haal de hele ribeye (minimaal) een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 125 °C.
3. Steek de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees.
4.Grill de Ribeye (indirect) tot een kerntemperatuur van ongeveer 45˚C.
5. Haal de ribeye van de BBQ
6. Stook de temperatuur van de BBQ naar ca 200 °C
7. Grill de Ribeye rondom mooi bruin tot een kerntemperatuur van 52˚C (medium)
8. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Vragen?
Heb je een vraag over bijvoorbeeld de bereiding van de Ribeye? Neem dan contact met ons op. Bel +31(0)702017034 of mail naar [email protected] We staan elke werkdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1040104
- Herkomst: Argentinië
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €69.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees