Prime Ribeye USA
Deze smaakvolle ribeye komt van graangevoerde Black Angus runderen uit de USA. De runderen worden met grote zorg grootgebracht in de rauwe natuur en de natuurlijke weilanden tussen de Colorado River en de South Platte River in Amerika.
Na drie jaar op de rivierbedding worden de runderen voor ten minste 120 dagen naar een weidegrond verplaatst. Deze periode krijgen de dieren een uitgebalanceerd dieet van graan en maïs, om het vlees zijn authentieke en superieure marmering te geven. Dit wordt ook wel grainfed rundvlees genoemd. De marmering geeft het rundvlees een uitzonderlijke malsheid en smaak. In combinatie met een soort specifieke opfok en het beste voer, is ons Amerikaanse rundvlees precies goed voor veeleisende fijnproevers.
Waar komt de ribeye vandaan?
De ribeye zit aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. Dit deel heeft meer bewogen en is daardoor voller van smaak. Het vlees is mooi gemarmerd, wat inhoudt dat het vlees is doorregen met fijne vetadertjes. Deze marmering smelt tijdens het bereiden en zorgt voor heerlijk mals vlees met veel smaak.
Algemene bereidingstips voor ribeye in de oven
Zorg ervoor dat je de ribeye op tijd ontdooit. Ontdooi het vlees minimaal 24 uur voor bereiding in de koelkast. Ben je het vergeten? Hier lees je hoe je het vlees alsnog snel kunt ontdooien.
1. Haal het vlees minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
2. Verwarm de oven voor op 110 °C.
3. Bestrooi de ribeye naar smaak met een rub en/of zout en peper.
3. Doe olie en roomboter in een pan en bak de ribeye aan alle kanten mooi bruin.
4. Plaats de ribeye in een braadslede en plaats deze in de voorverwarmde oven.
5. We raden het af om de ribeye verder te garen dan medium. Je kunt de volgende kerntemperaturen aanhouden:
- Rare 50-52 °C
- Medium rare 55-58 °C
- Medium 60-63 °C
6. Laat de ribeye 5 minuten rusten komen onder een theedoek of aluminiumfolie. Let op: de kerntemperatuur kan hierdoor zo'n 2 °C toenemen.
Eet smakelijk!
Recepten
Ben je op zoek naar een recept met ribeye? Hier vind je een heerlijk recept van ribeye met teriyakisaus en gegrilde asperges. Gegarandeerd smullen!
Vragen?
Voor meer informatie kan je terecht bij onze klantenservice. Je kunt ons bereiken via +31(0)702017034 of mail naar [email protected] We staan elke werkdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1030102
- Herkomst: Verenigde Staten
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €89.99
- Samenstelling: 100% USA Prime Rundvlees