Bieflappen
Bieflappen zijn ideaal wanneer je op een relatief voordelige wijze toch een heerlijk vleesgerecht op tafel wilt zetten. De voordelige prijs doet namelijk niets af aan de smaak van het vlees van een rund. Daarnaast is het vlees van online slagerij LeJean enkel en alleen afkomstig van dieren de leven onder de meest gunstige omstandigheden. Je bent dan ook vrijwel altijd verzekerd van 100% natuurvlees met een geweldige smaak. Meer weten? Lees dan verder voor meer informatie of neem contact met ons op voor advies op maat.
Bieflappen – wat zijn het precies?
Een bieflap wordt vaak verward met een biefstuk. Deze verwarring is dan ook enigszins te begrijpen, aangezien het op het eerste ogenblik vrij lastig is om deze twee stukken vlees van elkaar te onderscheiden. Het belangrijkste verschil wat je mogelijk opmerkt is dat bieflappen normaliter niet beschikken over een vetlaag. Het betreft hier dus een uiterst mager stuk vlees, waardoor dit vlees ook uitstekend past in een dieet. De runderriblappen worden o.a. gesneden uit de nek en schouders van een rund. De bovenstaande Chuck Eye Steak wordt gesneden uit de nek van Black Angus runderen.
Australische Black Angus runderen
Onze bieflappen vinden hun herkomst in Australische Black Angus grasgevoerde runderen. Om precies te zijn op de boerderijen van Thomas Foods. Dit familiebedrijf houdt zich al jarenlang bezig met het houden van runderen en het produceren van kwaliteitsvlees. De Thomas Foods boerderijen zijn enorm uitgestrekt, waardoor de dieren kunnen gaan en staan waar ze willen. Deze ontspannen manier van grazen draagt dan ook zeker bij aan de kwaliteit van de riblappen uit ons assortiment. Zo staat het merk Black Angus voor premium kwaliteit, malsheid, sappigheid, smaakbeleving en tot slot een prachtige vetmarmering. Daarnaast wordt er tevens enorm veel aandacht geschonken aan het verwerkingsproces van het vlees. Zo ondervinden de runderen zo min mogelijk stress en wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van antibiotica of andere kunstmatige voedingsstoffen die de groei van de runderen stimuleren of verstoren.
De bereiding van bieflappen
Een groot voordeel aan bieflappen is dat dit vlees relatief eenvoudig te bereiden is op de barbecue of in de (grill)pan en kan in z'n geheel gegeten worden of als pulled beef. Daarnaast neemt de bereiding relatief weinig tijd in beslag en kan je binnen enkele minuten een smaakvol vleesgerecht op tafel zetten. Wij raden het altijd aan om het vlees medium-rare te eten, maar dit is natuurlijk altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding op kamertemperatuur laat komen en bak het vlees enkele minuten bij voorkeur om en om. Tot slot laat je het geheel enkele minuten rusten in aluminiumfolie.
Bestel via onze webwinkel
Jouw bieflappen bestel je snel en voordelig via de webwinkel van LeJean VleesAtelier. Selecteer de gewenste hoeveelheid en doorloop vervolgens het gehele bestelproces. Wanneer je op dinsdag t/m vrijdag voor 10:00 bestelt zal je het vlees dezelfde dag nog in huis ontvangen. Bestellingen na 10:00 worden doorgaans binnen één werkdag geleverd met uitzondering van zaterdag, zondag en maandag. Daarnaast maken we gebruik van een speciaal ontwikkelde EcoCoolBox, waardoor we je kunnen garanderen dat de bieflappen vers en bevroren worden geleverd. Tevens profiteer je van gratis verzending wanneer je bestelt voor een bedrag van meer dan € 50,-.
Vragen en/of opmerkingen?
Zit jij met belangrijke vragen over de bovenstaande Chuck Eye Steak uit ons assortiment die je graag aan ons zou willen stellen? Schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat. Dit kan telefonisch door te bellen naar het volgende nummer: +31 70 201 70 34 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij kunnen je adviseren, waardoor jij beter in staat zal zijn om een keuze te maken met betrekking tot het bestellen van de bieflappen uit ons assortiment.