Chuck roast
Chuck Roast, ook wel een ‘chuck steak’ of halslap genoemd wordt gesneden uit de hals van een rund. Het vlees dat je binnen ons assortiment terugvindt is afkomstig van Black Angus runderen die leven in Australië. Doordat deze runderen leven in gunstige omstandigheden is ons vlees van de hoogst mogelijke kwaliteit en deze kwaliteit zal je dan ook zeker ervaren wanneer je het vlees op de juiste manier weet te bereiden en vervolgens consumeert. Hoe bereid je een runderriblap nu op de perfecte manier? Dat en meer vertellen wij je graag. Lees dan ook snel verder voor meer informatie over een Chuck Roast of neem contact met ons op voor advies op maat.
Wat is een Chuck Roast?
Wanneer we spreken van een ‘Chuck Eye Roast’ bedoelen we een braadstuk dat wordt gesneden uit het gedeelte tussen de ribeye en de nek van een rund. Dit vlees staat erom bekend over een smaakvolle vetmarmering te beschikken en is daarnaast uitstekend te bereiden op verschillende manieren. Vaak wordt er echter voor gekozen om het vlees te bereiden door middel van ‘slow-cooking’. Hierdoor wordt de Chuck Roast enorm mals, waardoor je vervolgens in staat bent om een smaakvolle pulled beef te maken.
Onze Black Angus runderen
Riblappen zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten, maar het mag duidelijk zijn dat de leefomstandigheden van de runderen grote invloed hebben op de kwaliteit van de Chuck Roast en de uiteindelijke smaaksensatie. Bij online slagerij LeJean begrijpen wij dit als geen ander en dit is dan ook precies de reden dat wij nauw contact onderhouden met boerderijen over de gehele wereld. We nemen namelijk enkel en alleen vlees in ons assortiment dat afkomstig van runderen waarvan duidelijk is dat ze op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze opgroeien. We hechten bijvoorbeeld veel waarde aan een uitgestrekte leefomgeving en dat de runderen daarnaast enkel en alleen natuurlijk voedsel consumeren. Zo eten de runderen waarvan onze Chuck Roast afkomstig is enkel en alleen graan, waardoor het vlees vol van smaak is.
Tips voor de bereiding van Chuck Roast
Mocht je zelf aan de slag gaan met de bereiding van een Chuck Roast is het mogelijk om zowel gebruik te maken van de oven als de barbecue. Zorg er in ieder geval voor dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding op kamertemperatuur laat komen. Wanneer je ervoor kiest om het vlees in de oven te bereiden dien je de oven te verwarmen tot een temperatuur van zo’n 170-180°C. Voordat je het vlees echter in de oven stopt bak je het geheel kortstondig op een hoge temperatuur aan beide zijden, zodat er een knapperig randje zal ontstaan. Laat het vlees vervolgens 2 tot 3 uur in de oven garen.
De Chuck Roast op de barbecue bereiden? Ook dat is uitstekend mogelijk. Gaar het vlees langzaam in de barbecue voor zo’n 6 uur. Zodra het vlees een kerntemperatuur van 92°C heeft bereikt is het vlees medium-rare gebakken en dit is naar onze mening precies hoe je het vlees wilt consumeren. Natuurlijk is het altijd mogelijk om het vlees langer of korter te garen indien dit je voorkeur heeft.
Contact opnemen met LeJean VleesAtelier
Wanneer je niet in de gelegenheid bent om langs te komen bij onze winkel in Stompwijk is het tevens mogelijk om al je vragen telefonisch of via de e-mail te stellen. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij zullen uiteraard ons uiterste best doen om al je vragen zo spoedig en duidelijk mogelijk te beantwoorden, zodat jij uiteindelijk in staat bent om een overheerlijke Chuck Roast te bereiden die je vervolgens kunt serveren aan jezelf of natuurlijk aan je gasten.