Pulled beef
Pulled beef kan jij als echte liefhebber van rundvlees niet aan je voorbij laten gaan. De meeste mensen zijn al wel bekend met dit vlees alleen dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam, namelijk: draadjesvlees. Dit vlees kan afkomstig zijn van verschillende runderen, maar binnen ons assortiment kan je terecht voor vlees dat afkomstig is van Black Angus runderen. Bekijk onze verschillende mogelijkheden met betrekking tot pulled beef dan ook zorgvuldig en laat je eventueel door ons adviseren indien nodig.
Waar komt onze pulled beef vandaan?
Indien je al vaker een bestelling hebt geplaatst bij slager LeJean weet je dat wij enkel en alleen verkopen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit houdt onder andere in dat onze dieren leven onder de meest gunstige leefomstandigheden. In de praktijk betekent dit dat onze runderen enkel en alleen natuurlijk voedsel krijgen toegediend en dat ze meer dan genoeg leefruimte hebben om lekker te kunnen grazen. De pulled beef die we aanbieden is afkomstig van Black Angus runderen die leven in Australië. Om precies te zijn op de boerderijen van Thomas Foods. Doordat de dieren enkel en alleen met graan worden gevoerd heeft het vlees een unieke smaak en wij raden je dan ook zeker aan om de smaak van onze pulled beef zelf te ervaren.
Pulled beef bereiden
Voor het bereiden van dit overheerlijke rundvleesgerecht dien je meer dan voldoende tijd uit te trekken. Wij raden het namelijk aan om het vlees één dag voorafgaand aan de bereiding al te marineren met een heerlijke kruidenmix. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor een simpele combinatie van peper en zout, maar wij hebben ook verschillende rubs in onze webwinkel beschikbaar die zorgen voor een ongeëvenaarde smaaksensatie van jouw pulled beef. De daadwerkelijke bereiding van de bieflappen zal minimaal 6 tot maximaal 8 uur in beslag nemen en dit komt doordat dit vlees op een langzame wijze gegaard moet worden. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je het vlees op kamertemperatuur laat komen, voordat je aan de slag gaan met de pan of de barbecue. Vervolgens verwarm je de pan of barbecue tot een temperatuur van 110 graden. Maak tijdens de bereiding van de pulled beef gebruik van een kernthermometer, zodat je de kerntemperatuur van het vlees in de gaten kan houden. Op het moment dat deze temperatuur 60 graden Celsius heeft bereikt zal het vlees voor dit moment voldoende gegaard zijn. Eventueel is het natuurlijk mogelijk om het vlees korter of langer te garen en dit is dan ook volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Haal het vlees even van het vuur en voeg hier vervolgens (eventueel) extra marinade aan toe. Gaar het vlees nu verder door tot er een kerntemperatuur van 93 graden Celsius is bereikt. Tot slot haal je het vlees van het vuur en laat je het enkele tientallen minuten rusten in aluminiumfolie. Tot slot haal je het vlees los van elkaar door gebruik te maken van je handen, vorken of lepels. Het resultaat? Een overheerlijke pulled beef waar je zonder twijfel van zal genieten.
Laat ons je adviseren
Bij LeJean VleesAtelier vinden we het ongelofelijk belangrijk dat onze klanten in staat zijn om het maximale uit ons vlees te halen. Dit is dan ook precies de reden dat je altijd bij ons terecht kunt in het geval van vragen. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 70 21 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij kunnen je alles vertellen wat je wilt weten, zodat jij uiteindelijk in staat bent om een weloverwogen keuze te maken. Tot slot kunnen wij je verzekeren dat vrijwel iedereen in staat is om een heerlijke pulled beef op tafel te zetten en dit is dan ook precies hetgeen wat wij je willen aanraden.