Runderhaas
Wanneer je op zoek bent naar een smaakvol en mals stuk vlees kan je met een runderhaas niet de mist in gaan. Een andere benaming voor dit unieke stuk rundvlees is ‘ossenhaas’ of 'chateaubriand' en veel mensen zullen hier dan ook wel enigszins bekend mee zijn. Toch blijft het een feit dat het iedere keer opnieuw genieten is wanneer je dit vlees op de juiste manier weet te bereiden. Hoe je dit precies doet? Daar vertellen we je later meer over, maar voordat het zover is raden wij je aan om onze beschikbare varianten hierboven te bekijken.
Informatie over de runderhaas
Runderhazen kunnen we rekenen tot één van de meest malse stukken vlees die een rund voortbrengt. Om precies te zijn bevindt dit vlees zich in de rug van een rund. Het is dan ook niet voor niets dat dit vlees al jarenlang enorm populair is. In menig vleesrestaurant zal je dit gerecht dan ook zeker op de menukaart zien staan. Toch vindt niet iedereen het altijd even fijn om te gaan dineren in een restaurant. Gelukkig is het voor deze mensen nu ook mogelijk om een overheerlijke runderhaas zelf thuis te bereiden. Het bestellen van jouw runderhazen is via de webwinkel van slager LeJean dan ook bijzonder eenvoudig en iets wat wij je uiteraard aanraden om te doen.
De smaak en textuur van een runderhaas
We vertelden je al dat het vlees van de runderhaas enorm mals en smaakvol is. Let er wel altijd goed op dat je eventueel aanwezige vetvliezen van het vlees verwijderd, voordat je aan de slag gaat met de bereiding. Deze vliezen kunnen de malsheid van het vlees namelijk op een negatieve manier beïnvloeden en dit is natuurlijk hartstikke zonde. Voorkom dit dan ook altijd. Tot slot kunnen we je natuurlijk alles gaan vertellen over de smaak van dit vlees, maar dit ervaar je natuurlijk het liefste én het beste eigenhandig, want zoals er vaak wordt gezegd: smaken verschillen.
De bereiding
Voor het bereiden van een runderhaas is het mogelijk om gebruik te maken van een pan, oven of barbecue. Uiteraard zal de bereidingswijze invloed hebben op de uiteindelijke smaak van het vlees. Zo zal een bereiding op de barbecue ervoor zorgen dat er een herkenbare rooksmaak ontstaat. Ben je geen fan hiervan? Kies dan voor een bereiding in de pan of de oven. Qua gaarheid raden wij je aan om gebruik te maken van een kernthermometer, zodat je kerntemperatuur van het vlees in de gaten kunt houden. Op het moment dat de runderhaas een kerntemperatuur van 52 graden Celsius heeft bereikt zal het voldoende gegaard zijn. Tot slot serveer je het vlees in z’n geheel of serveer je het vlees in kleinere dunne plakken.
Bestel snel en voordelig
Zelf je eigen runderhaas bereiden? Bestel dit vlees dan snel en eenvoudig via onze webwinkel. Zodra wij je bestelling hebben ontvangen gaan wij direct aan de slag in onze winkel om ervoor te zorgen dat jij het vlees zo snel mogelijk in huis zal ontvangen. Voor het verzenden van ons vlees maken we gebruik van een speciaal ontwikkelde EcoCoolBox, waardoor jouw vlees als vers en bevroren wordt afgeleverd. Wij leveren niet op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Bestel je op één van de andere dagen voor 10:00? Dan wordt jouw runderhaas dezelfde avond nog afgeleverd. Bestellingen na 10:00 worden de eerstvolgende leverdag afgeleverd.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Contact opnemen met de klantenservice van LeJean is mogelijk op het moment dat je kampt met vragen. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail, maar in ieder geval zijn wij je graag van dienst. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij voorzien je spoedig mogelijk van een duidelijk antwoord op je vraag over onze runderhaas.