Runderriblappen
Runderriblappen bestellen? Dan ben je ongetwijfeld op het juiste webadres belandt, aangezien het hier binnen de webwinkel van slager LeJean mogelijk is om riblappen van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen. Het vlees dat je terugvindt binnen ons assortiment is dan ook absoluut niet te vergelijken met het rundvlees van je lokale supermarkt. Hoe we deze kwaliteit garanderen? Daar vertellen we je dan ook graag meer dan over. Lees snel verder of neem contact met ons op voor meer informatie.
Waar komen onze runderriblappen vandaan?
De riblappen die je binnen onze webwinkel kunt bestellen zijn afkomstig van Black Angus runderen. Dit zijn niet zomaar runderen, maar dit zijn dieren die levens onder de meest gunstige omstandigheden in het Australië. Het klimaat van Australië is perfect voor deze runderen en daarnaast beschikken ze over meer dan genoeg leefruimte om lekker te grazen. Dit betekent dan ook dat de dieren een vrijwel stressloos leven hebben en uiteraard draagt dit bij aan de kwaliteit van onze runderriblappen. Daarnaast worden de runderen enkel en alleen met graan gevoerd en wordt er geen gebruik gemaakt van antibiotica of andere groeibevorderende middelen. Dit houdt in dat je altijd kan en mag verwachten dat onze runderriblappen 100% natuurlijk zijn. Wil jij de kwaliteit van ons overheerlijk natuurvlees nu eens zelf ervaren? Plaats dan jouw bestelling vandaag nog snel en eenvoudig via onze webwinkel.
De smaak en textuur van runderriblappen
In de praktijk worden runderriblappen voornamelijk gebruikt voor het bereiden van stoofgerechten. Dit komt doordat het vlees tijdens het stoven enorm mals zal worden, waardoor je overheerlijk ‘draadjesvlees’ kunt maken. Er is echter één groot verschil met overig vlees dat je kunt gebruiken voor het maken van draadjesvlees of andere stoofgerechten. Het stoven van riblappen neemt namelijk aanzienlijk minder tijd in beslag dan bij ander vlees het geval is en juist dit gegeven zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor riblappen van een rund.
De bereiding
Ondanks dat de bereiding van runderriblappen aanzienlijk minder tijd in beslag neemt dan het bereiden van overig stoofvlees dien je wel rekening te houden met een bereidingstijd van minimaal twee uur. In tegenstelling tot de vijf of meer uur die je bij ander vlees kwijt bent aan de bereiding is dit natuurlijk een schijntje. Zorg er voorafgaand aan de bereiding echter wel voor dat het vlees volledig ontdooid is. Bij voorkeur haal je het vlees dan ook 24 uur voor de bereiding uit de vriezer of koelkast. Vergeet volgens de runderriblappen niet te marineren aan beide zijden met in ieder geval peper, zout en eventueel een kruidenrub naar keuze. Bak vervolgens beide kanten goed bruin op een hoge temperatuur. Maak hiervoor gebruik van olie. Wanneer beide zijden rondom voorzien zijn van een prachtige rand is het tijd om de temperatuur van de pan te verlagen. Laat de riblappen vervolgens minimaal twee uur garen. Op het moment dat het vlees uit elkaar gaat vallen is de gewenste gaarheid bereikt en kan je het vervolgens opdienen.
Klantenservice
Uiteraard weten we bij LeJean alles af van ons vlees. Wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld de riblappen uit ons assortiment is het dan ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Dit kan eenvoudig door te bellen naar +31 70 201 70 34 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. In dit laatste geval heb je natuurlijk geen direct antwoord op je vraag, maar wij kunnen je wel verzekeren dat wij je vragen zo spoedig als mogelijk in behandeling zullen nemen. Hierdoor kan jij vervolgens een weloverwogen beslissing maken met betrekking tot de aanschaf van de runderriblappen van LeJean VleesAtelier.