Sirloin
Wil jij de smaak van een sirloin steak nu eens zelf ervaren? Dan raden wij je aan om de mogelijkheden binnen het assortiment van ons als internet slager eens zorgvuldig te bekijken. Het betreft hier namelijk een enorm mals stuk vlees en het is dan ook niet voor niets dat veel mensen graag aan de slag gaan met het bereiden van een heerlijk vleesgerecht. Uiteraard heeft de kwaliteit van het vlees een behoorlijk invloed op de smaak van het gerecht en dit is dan ook precies de reden dat wij binnen onze webwinkel enkel en alleen sirloins van de hoogst mogelijke kwaliteit aanbieden. Bekijk nu al onze mogelijkheden hierboven of lees verder voor meer informatie.
Waar bevindt de sirloin zich?
Zoals je waarschijnlijk wel weet is een sirloin steak afkomstig van een rund. Om precies te zijn wordt dit vlees gesneden uit de boven/zijlende van de dikke lende van een rund. Een andere benaming voor dit stuk vlees is de ‘rumpsteak’ of entrecote. Het voordeel van dit vlees is dat het op een relatief eenvoudige manier te bereiden is. Wel willen wij benadrukken dat je het beste resultaat krijgt wanneer je het vlees gaat grillen op de barbecue, maar natuurlijk ben je hier volledig vrij in.
De smaak en textuur
Zoals we in de introductie van de tekst al even kort vermeldden is een sirloin enorm mals. Het is dan ook niet voor niets dat dit vlees tot één van de beste stukken van een rund wordt gerekend. Hiernaast beschikt het vlees over een smaakvolle vetrand die voor extra smaak zorgt. De smaak is dus zeker uniek te noemen en daarnaast is dit vlees ook nog eens gezond om te nuttigen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat er meer dan genoeg voordelen verbonden zijn aan een sirloin steak. Wacht dan ook niet langer en bestel jouw vlees vandaag nog via onze webwinkel, zodat je dit mogelijk al dezelfde avond kunt nuttigen. De sirloins uit ons assortiment zijn afkomstig uit Uruguay, Argentinië en Australië.
De bereiding van een sirloin
Vanzelfsprekend is het van belang dat je de sirloin op de juiste manier weet te bereiden. De bereidingswijze kan namelijk een belangrijke invloed uitoefenen op de uiteindelijke smaak van het vlees. Hoewel er verschillende bereidingswijzen mogelijk zijn willen wij iedereen aanraden om het vlees om de barbecue te bereiden. Dit zorgt naar onze mening voor de beste smaakbeleving en dit is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt ervaren.
Voor een bereiding op de barbecue is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Voorafgaand aan de bereiding was je het vlees met water en dep je de steak vervolgens droog met papier. Vervolgens marineer je de sirloin naar wens. In de meeste gevallen zal een combinatie van peper en zout voldoende zijn, maar natuurlijk is het altijd mogelijk om extra kruiden naar wens toe te voegen. Voor een eenvoudigere bereiding is het belangrijk dat je het vlees op kamertemperatuur laat komen.
Zet vervolgens de barbecue aan en zorg ervoor dat je de beschikking hebt over twee verschillende zones die zowel indirect als direct grillen mogelijk maken. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van zo’n 150 graden Celsius en begin met het indirect grillen van het vlees. Maak gebruik van een kernthermometer om de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te houden. Zodra het vlees een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt verplaats je de sirloin naar de directe zone en grill je de steak aan beide zijden af tot er een knapperig randje is ontstaan. Meestal zal dit niet veel langer dan een minuut in beslag nemen. Vervolgens laat je het vlees zo’n 10 minuten rusten in aluminium folie en snijdt je het eventueel in kleinere plakken. Natuurlijk is het ook mogelijk om het vlees in z’n geheel op te dienen.
Vragen?
Mocht je nu vragen hebben over de bereiding van een sirloin steak of gewoonweg meer willen weten over rundvlees van LeJean VleesAtelier dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Dit is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Uiteraard zijn wij in staat om al je vragen te beantwoorden, waardoor je vervolgens zelf de beslissing kunt maken of jij geïnteresseerd bent in de aanschaf van een overheerlijke en malse sirloin steak.