Sucade
Een sucade is een enorm veelzijdig stuk rundvlees waar je vele verschillende kanten mee uit kunt. Wanneer jij besluit om dit smaakvolle vlees aan te schaffen kunnen wij je dan ook verzekeren van het feit dat je in staat bent om een heerlijk gerecht te bereiden. Wanneer je al kennis hebt gemaakt met LeJean als internet slager weet je tevens dat wij enkel en alleen vlees van de hoogst mogelijke kwaliteit verkopen. Wil jij de kwaliteit van ons vlees nu eens zelf ervaren? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog. Mocht je nu behoefte hebben aan meer informatie is het natuurlijk geen enkel probleem om contact met ons op te nemen of verder te lezen voor meer informatie.
Wat is een sucade?
De meeste mensen zullen in hun levens weleens sucadelappen hebben gegeten. Dit is in Nederland dan ook een behoorlijk populair vleesgerecht en wij begrijpen dit als geen ander. Rundersukade staat er namelijk bekend om enorm smaakvol te zijn. Daarnaast kan je rekenen op een mals stuk vlees wanneer je het vlees op de juiste manier weet te bereiden. Hoe je dit precies doet? Daar vertellen we je later meer over.
De sucadelappen die je binnen ons assortiment terugvindt zijn afkomstig van graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. Onze runderen leven in dit land op prachtige uitgestrekte landschappen waar ze meer dan genoeg ruimte hebben om te grazen. Daarnaast wordt er geen gebruikt van antibiotica of andere middelen die het groeiproces van de runderen te stimuleren. Dit betekent dus dat een sucade uit ons assortiment volledig natuurlijk is en dit is naar onze mening dan ook precies hoe vlees hoort te zijn. Tot slot wordt dit vlees gesneden uit de schouder van een rund.
Ideaal voor het maken van een stoofpot
De meeste mensen zullen een sucade gebruiken voor het maken van een stoofpot. Dit komt dan ook doordat dit vlees hier uitermate geschikt voor is. Dit komt doordat tijdens het sudderen collageen en elastine van het vlees wordt opgelost. Dit zorgt ervoor dat het vlees enorm mals wordt en meer dan eens uit elkaar valt. Hierdoor is het vlees bijzonder geschikt is voor het maken van een stoofschotel of een smaakvolle rendang.
Andere mogelijkheden van een sucade
Naast een stoofpot leent een sucade zich echter ook uitstekend om als steak te worden opgediend. Wanneer dit hetgeen is wat je wenst op te dienen raden wij je aan om te kiezen voor de bovenstaande ‘flat iron steak’. Dit betreft een horizontaal gesneden sucade waarvan de zeen eruit is gesneden. Vervolgens blijft er een overheerlijke steak over die je uiteraard op verschillende manieren kunt bereiden.
De bereiding
Wanneer je aan de slag wilt maken van het een heerlijke stoofpot spreekt de bereiding voor zich. Snijdt de sucadelappen in kleinere stukken en marineer het vlees vervolgens met een combinatie van kruiden. Dit kan een simpele mix van peper en zout zijn, maar hiernaast is het ook mogelijk om één van de smaakvolle rubs uit ons assortiment te gebruiken. Vervolgens plaats je het vlees in een pan en voeg je hier eventueel uien, knoflook, rode wijn, runderbouillon, rozemarijn aan toe. Laat dit geheel vervolgens enkele uren sudderen op een lage temperatuur. Vervolgens dien je het vlees op met andere ingrediënten naar wens.
Wil je de sucade in zijn geheel bereiden? Dan raden wij je aan om het vlees te bereiden op de barbecue. Doordat de zeen al uit het vlees is gesneden kan het vlees direct op de barbecue worden gelegd. Wel raden wij het aan om het vlees zowel direct als indirect te grillen voor het beste resultaat.
Contact opnemen?
Wil jij contact opnemen met LeJean VleesAtelier en je vragen over sucade aan onze medewerkers stellen? Dan is dit vanzelfsprekend geen enkel probleem. Stel je vragen telefonisch door te bellen naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij helpen je in ieder geval graag verder, zodat je vervolgens een weloverwogen keuze kunt maken met betrekking tot het bestellen van sucade uit het assortiment van LeJean VleesAtelier.