Suddervlees
Suddervlees, ook wel soepvlees genoemd, zal voor vrijwel iedere Nederlander bekend in de oren klinken en er bestaat dan ook een grote kans dat je (groot)moeder of (groot)vader dit gerecht al eens op tafel heeft gezegd. Dit is dan ook niet verwonderlijk, aangezien het hier een enorm smaakvol gerecht betreft dat je volledig naar eigen wens kunt personaliseren. Hoewel je vele verschillende kanten uit kunt met dit vlees is het belangrijk dat de basis in orde is. Vandaar dat wij je dan ook willen aanraden om de kwaliteit van het suddervlees dat je aanschaft onder de loep te nemen. Wanneer je dit hier doet binnen de webwinkel van LeJean VleesAtelier zal je constateren dat ons vlees van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Dit komt doordat wij enkel en alleen vlees verkopen dat afkomstig is van dieren die leven onder de meest gunstige omstandigheden. Dit vertaalt zich uiteraard naar een bijzonder smaakvol stuk rundvlees dat je zonder twijfel een keer geprobeerd moet hebben.
Suddervlees afkomstig van Black Angus runderen
Er bestaan grote verschillen in de kwaliteit van het vlees dat je in de supermarkt kunt en het vlees uit het assortiment van LeJean. Het suddervlees dat wij aanbieden is namelijk afkomstig van Black Angus runderen die leven in Australië. Zoals je waarschijnlijk wel weet beschikt Australië over enorme graslanden waar runderen heerlijk kunnen grazen. Daarnaast is er hier sprake van een optimaal klimaat en groeien de dieren volledig onder natuurlijke omstandigheden op. Dit betekent onder andere dat er geen gebruikgemaakt wordt van stimulerende middelen of antibiotica om het groeiproces van de runderen te versnellen. Het resultaat? Een uiterst smaakvol en natuurlijk stuk rundvlees dat ideaal is om te gebruiken als suddervlees.
Het beste vlees om te sudderen
Suddervlees is te maken van vele verschillende soorten vlees. Hierbij kan je denken aan runderlappen, schouderlappen, maar ook aan een smaakvolle Chuck Eye Steak. Wij hebben ervoor gekozen om de laatste variant aan te bieden. Dit komt doordat dit vlees beschikt over een prachtige marmering, waardoor jouw vlees extra smaakvol zal worden. Daarnaast is dit vlees dus afkomstig van Black Angus runderen die leven onder de meest gunstige omstandigheden en uiteraard komt ook dit de smaak van het vlees ten goede.
De bereiding van suddervlees
Suddervlees is in principe relatief eenvoudig te bereiden en dit is dan ook precies de reden dat veel huishoudens dit gerecht regelmatig op tafel zetten. Echter is het wel belangrijk om op de juiste wijze aan de slag te gaan, indien je het meest smaakvolle gerecht wilt serveren. Zorg er dan ook altijd voor dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding op kamertemperatuur laat komen. Zodra dit het geval is marineer je het vlees in ieder geval met peper en zout en eventueel met andere ingrediënten. Vervolgens voeg je uien en tomaten toe en meng je dit geheel in een pan met boter. Gaar het vlees totdat je een bruine rand ziet ontstaan en haal het vervolgens even van het vuur af. Giet vervolgens water in de pan en voeg hier een bouillonblokje, azijn, laurierblaadjes aan toe. Let goed op dat het vlees volledig onder water komt te staan en laat dit geheel enkele uren stoven. Enig geduld is handig, want in de meeste gevallen zal de bereiding van suddervlees meerdere uren in beslag nemen. Haast de bereiding dan ook zeker niet, aangezien dit de smaak van het vlees mogelijk op een negatieve manier zal beïnvloeden. Wanneer je merkt dat het vlees vrijwel uit elkaar valt is het voldoende gegaard en kan je het serveren met ingrediënten naar keuze.
Klantenservice
De klantenservice van slager LeJean VleesAtelier staat iedere dag opnieuw voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Uiteraard is het mogelijk om ons zowel te bellen als te mailen. Bel naar het volgende telefoonnummer: +31 20 701 20 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij beantwoorden al je vragen over suddervlees uit ons assortiment zo spoedig en uiteraard zo duidelijk mogelijk.