T-bone steak
Een T bone steak is het misschien wel het meest bekende vlees ter wereld. Dit komt ten eerste doordat deze steak beschikt over een unieke vorm. Dit is dan ook hetgeen waar het vlees haar naam aan te danken heeft. Met een beetje creativiteit is het namelijk mogelijk om de letter ‘T’ in het vlees en het bot te herkennen. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat het hier een enorm machtig stuk vlees betreft waar je met meerdere mensen van kunt genieten. Ben jij dan ook nog op zoek naar een stuk vlees dat je kunt gebruiken voor het bereiden van een gerecht voor meerdere personen? Dan kan je met een T bone steak werkelijk niet de mist in gaan.
Wat is een T bone steak precies?
Wanneer je de steak zorgvuldig bekijkt zal je hierin twee verschillende stukken vlees kunnen herkennen. Dit is dan ook precies waar het vlees haar populariteit aan te danken heeft. Het vlees bestaat namelijk uit twee van de meest kostbare stukken rundvlees, namelijk de entrecote en de ossenhaas. Beide vleesstukken staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en malsheid. Door te kiezen voor een T bone steak sla je dan ook twee vliegen in één klap. Heb jij als échte vleesliefhebber dit vlees nog nooit ervaren? Dan raden wij je aan om hier snel verandering in te brengen. Schrik echter niet dat je na het proeven van dit vlees nooit meer anders wilt.
Aandachtspunten waar je rekening mee moet houden
Wanneer je op zoek bent naar een geschikte T bone steak is het belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt. Zo raden wij het ten eerste aan om te kiezen voor een steak die minimaal twee tot drie centimeter dik is. Dit zorgt er namelijk voor dat het vlees eenvoudiger te garen is op de manier zoals jij dat wenst. Dunnere steaks worden mogelijk te snel gaar, waardoor de smaak op een negatieve manier beïnvloed wordt. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de mate van vetmarmering. Vet zorgt immers voor extra smaak en kan net datgene toevoegen waar je naar op zoek bent. Gelukkig hoef je je over bovenstaande zaken geen zorgen te maken wanneer je besluit om een T bone steak aan te schaffen via de webwinkel van slager LeJean VleesAtelier, aangezien wij enkel en alleen vlees verkopen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
De bereiding van een T bone steak
Je haalt pas echt het maximale uit je T bone steak wanneer je dit vlees op de juiste manier weet te bereiden. Hier vertellen wij je dan ook graag meer over. Wij raden het in ieder geval altijd aan om gebruik te maken van de barbecue voor de bereiding van dit vlees. Voorafgaand aan de bereiding laat je het vlees op kamertemperatuur komen en voeg je hier kruiden naar wens aan toe. Gril de steak aan beide zijden totdat er een bruine rand ontstaat. Vervolgens gaar je het vlees op een indirecte wijze tot er een kerntemperatuur van 52 graden Celsius is bereikt. Deze kerntemperatuur zal ervoor zorgen dat het vlees medium rare is en dit is naar onze mening precies hoe je de steak wilt nuttigen. Tot slot laat je de steak enkele minuten rusten, zodat alle smaaksappen goed door het vlees verspreid worden. Dit zorgt namelijk voor een extra smaakvolle T bone steak.
Meer informatie nodig?
Mocht het nu zo zijn dat je behoefte hebt aan meer informatie willen wij benadrukken dat het altijd mogelijk is om contact met ons op te nemen. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail en uiteraard staan wij je in beide gevallen graag te woord. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij vertellen je graag meer over de machtige en smaakvolle T bone steak uit ons assortiment.