Tenderloin
Tenderloin is de Engelse benaming voor een ossenhaas en waarschijnlijk zal je dan ook al bekend zijn met dit vlees. In ieder geval kan je een enorm mals en smaakvol stuk rundvlees verwachten en wij kunnen je dan ook verzekeren dat je hier enorm van zal genieten. Wel is het natuurlijk van belang dat je weet hoe je de tenderloin op de beste manier kunt bereiden, maar hier vertellen we je later meer over. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat je binnen onze webwinkel meer dan genoeg keuze hebt. Uiteraard staan wij klaar om je te adviseren wanneer je hier behoefte aan hebt, maar voordat het zover is raden wij je aan om eerst even verder te lezen.
Een tenderloin – wat is het precies?
Wanneer we het hebben over tenderloins hebben we het in principe over het meest malse rundvlees dat er bestaat. Deze malsheid heeft dan ook zonder twijfel bijgedragen aan de populariteit van het vlees. Iedere koe heeft twee verschillende tenderloins, namelijk aan de linker- en de rechterzijde van de wervelkolom. De ossenhaas zelf bestaat uit drie verschillende gedeeltes, namelijk de chateaubriand (de kop), de tournedos (het middenstuk) en de filet mignon (de punt). Binnen onze webwinkel bieden wij zowel deze verschillende gedeeltes los van elkaar aan, maar is het uiteraard ook mogelijk om een volledige tenderloin aan te schaffen.
De mogelijkheden bij LeJean VleesAtelier
Mocht je het bovenstaande aanbod van slager LeJean VleesAtelier al even hebben bekeken zal je hebben gezien dat wij binnen onze webwinkel meer dan genoeg mogelijkheden aanbieden wat een tenderloin betreft. Dit komt dan ook doordat ons vlees afkomstig is van boerderijen over de gehele wereld, zoals Uruguay, maar ook van verschillende runderen, zoals de Blonde d'Aquitaine. Uiteraard zijn dit niet zomaar de eerste de beste boerderijen, aangezien wij ons focussen op vleesproducten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Dit betekent dan ook dat wij nauw contact onderhouden met de boerderijen in binnen- en buitenland. Daarnaast hebben wij iedere boerderij ook daadwerkelijk bezocht, zodat we de leefomstandigheden van onze dieren eigenhandig konden controleren. Dit heeft zich uiteindelijk geresulteerd in een divers aanbod van tenderloins van topkwaliteit.
De bereiding van een tenderloin
Afhankelijk van de tenderloin waar je uiteindelijk voor kiest brengt de bereiding verschillende stappen met zich mee. Hoewel er vele verschillende bereidingswijzen mogelijk zijn willen wij in principe iedereen aanraden om het vlees op de barbecue te bereiden. Dit zorgt namelijk voor de beste smaaksensatie en hiernaast is het tevens mogelijk om het vlees te voorzien van een heerlijke bite. Voorafgaand aan de bereiding is het in ieder geval van belang dat je de tenderloin op kamertemperatuur laat komen en vervolgens marineert met verschillende ingrediënten. Een combinatie van peper en zout raden wij altijd aan, maar eventueel is het mogelijk om hier nog extra ingrediënten aan toe te voegen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van één van de smaakvolle rubs uit ons assortiment.
Zodra het vlees is gemarineerd en op kamertemperatuur is gekomen kan je van start gaan met de bereiding. Maak hiervoor gebruik van zowel een indirect als een direct vuur. Begin met het direct grillen van het vlees, zodat er een knapperige bruine buitenrand ontstaat. Grill de tenderloin ten tweede op indirect vuur totdat er een kerntemperatuur van zo’n 55 graden Celsius is bereikt. Dit zorgt ervoor dat het vlees medium-rare is. Eventueel is het natuurlijk mogelijk om het vlees wat langer te bereiden indien je een andere gaarheid wenst. Maak gebruik van een kernthermometer om de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te houden. Na afloop laat je het vlees enkele minuten rusten in aluminiumfolie, zodat de smaaksappen goed door het vlees verspreid worden. Dit zal zorgen voor een extra mal stuk vlees.
Meer weten
Mocht je nu toch vragen hebben over de ultieme bereidingswijze van een tenderloin of gewoon behoefte hebben aan meer informatie kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn vrijwel iedere werkdag bereikbaar en het is zowel mogelijk om te bellen als te e-mailen. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij helpen je graag verder met meer informatie over een tenderloin uit ons assortiment.