Over de runderschenkel
De runderschenkel komt van de bovenpoot van de koe. Dat betekent dat dit stuk vlees echt werkvlees is: het is veel in beweging geweest. Hierdoor heeft het vlees veel bindweefsel (collageen) en dat maakt de runderschenkel ideaal om te stoven. Je kunt er ook een smaakvolle bouillon van trekken. Gebruik dit bijvoorbeeld als smaakmaker in de soep. Neem wel even de tijd hiervoor, want het kan zeker 4 uur duren. Maar we beloven het: dit is het wachten waard.
Waar komt de runderschenkel vandaan?
Deze runderschenkel komt van het Blonde d'Aquitaine rund dat opgegroeid op Nederlandse bodem zonder hormonen of onnatuurlijke toevoegingen.
Algemene bereidingstips
Hoe langer je de runderschenkel stooft, hoe smaakvoller het wordt.
- Ontdooi de schenkel in de koelkast gedurende 24 uur
- Doe de runderschenkels, prei, ui, wortels en selderij in een grote pan en zorg dat het vlees onder water staat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Breng dit geheel aan de kook en laat het ongeveer 24 uur zachtjes (eventueel op een warmte-verdeelplaatje) koken.
- Zeef de bouillon, door een vergiet
- Voor groentesoep breng je de bouillon weer aan de kook en voeg je verse groenten en gehaktballetjes toe
Runderschenkel kopen?
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €65? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag. Of wil je liever komen afhalen in ons vleesatelier? We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Mocht je nog een vraag hebben kijk eens bij veelgestelde vragen, of neem contact met ons op via [email protected] of via +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1080106
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €12.99
- Samenstelling: 100% antibioticavrije en hormoonvrije rund.