Over onze short ribs
In eenvoudige bewoordingen is de short rib het rundequivalent van spareribs. Short ribs worden soms ook aangeduid als klapstuk met been. Dankzij de grovere structuur van het vlees is onze short rib perfect geschikt voor een langzame bereiding in de oven of op de barbecue. Klik hier voor een heerlijk recept waarin short ribs met een honingglazuur worden bereid. Dit recept is in samenwerking met chef-kok Norman Musa ontwikkeld.
Waar komen deze short ribs vandaan?
Deze short ribs komen van Black Angus runderen uit Australië. Dit Black Angus rundvlees valt onder het Angus Pure merk. Het Angus Pure merk staat voor premium kwaliteit, malsheid, sappigheid, smaakbeleving en prachtige marmering. Wil je meer weten over het merk? Je leest het hier.
De smaak van rundvlees wordt onder andere bepaald door de marmering van het vlees. De short ribs hebben een mooie marmering doordat de runderen afgemest worden met graan. Deze marmering is voor producten die low & slow bereid moeten worden extra belangrijk. Dus ook voor de short ribs. De marmering in de short ribs zorgt er namelijk voor dat het vlees malser en sappiger is dan bijvoorbeeld bij grasgevoerde koeien.
Algemene bereidingswijze
Onze favoriete bereidingswijze van de short ribs is op de barbecue! We leggen je graag uit hoe je dit doet.
1. Laat het vlees 48 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien.
2. Verwijder het vliesje. Dit zit aan de holle kant van de ribben.
3. Smeer het vlees in met een stevige rub (onze favoriet: Beef BBQ Chief van Natural Spices).
4. Bereid de bbq voor om te roken op 90 tot 120 ºC. Hoe lager hoe beter.
5. Doseer het rookhout geleidelijk over de bbq. Als je al het houtskool toevoegt, kan dit het vlees bitter maken.
6. Leg de short ribs op het indirecte deel (met de botzijde richting het rooster) en sluit de deksel van de bbq. Vergeet niet om de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees te steken.
7. Keer de short rib niet om, en open de bbq alleen om rookhout toe te voegen.
8. Laat de ribs liggen totdat je een saté prikker eenvoudig en zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Het kan uren duren voordat de ribs goed zijn. Ga er dus even lekker bij zitten en neem bijvoorbeeld een lekker koud biertje.
9. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70 °C gaat het vet smelten. Nu kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en voeg daarbij een paar klonten boter toe.
10. Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq, en laat deze doorgaren tot 90 °C.
11. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.
Vragen?
Selecteer jouw favoriete producten en bestel eenvoudig jouw vlees online. Bij besteding van €65 is de verzending gratis. Kom je er even niet uit? Twijfel dan niet om ons te bellen via +31(0)702017034, te mailen naar [email protected] of met ons te chatten. Je kunt trouwens ook langskomen in onze winkel in Leidschendam voor advies. We zijn woensdag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend en op zaterdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. Welke vraag je ook over vlees hebt: wij staan voor je klaar.
Deze short ribs zijn Halal.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1010106
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €39.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees