Over de short ribs
De short ribs, een klassieke favoriet onder de ribliefhebbers, vormen een smaakvolle delicatesse met een opvallende rode kleur, fijne korrel, prachtige marmering en een heerlijk sappige en malse textuur, die zelfs na het braden behouden blijft. Elk portie bestaat uit drie ribben, direct gesneden uit de ribbenkast, met een totaal gewicht van ongeveer 1300 gram. Dit maakt ze perfect om te delen, ideaal voor een smaakvolle maaltijd met 2 tot 3 andere personen.
Waar komen deze short ribs vandaan?
De herkomst van deze smaakvolle short ribs is Ierland, bekend om zijn weelderige groene weiden en grasgevoerde runderen. Het Ierse rundvlees wordt met zorg geselecteerd uit de uitgestrekte weilanden van het eiland. Dankzij de gunstige klimatologische omstandigheden genieten de runderen gedurende de lange beweidingsperiode van maart tot oktober van een natuurlijk en gezond dieet.
Algemene bereidingstips
De short ribs zijn ideaal voor een langzame garing op de bbq of in de oven. Na 8 tot 10 uur kun je genieten van heerlijk smaakvolle ribben.
1. Laat het vlees 48 uur in de koelkast ontdooien.
2. Verwijder het membraan. Dit zit aan de holle kant van de ribben. Niet alles hoeft weg: als het op het vlees maar weg is.
3. Smeer het vlees in met een rub (waarin zout is verwerkt), dit mag een stevige rub zijn met een goede smaak. Ga bijvoorbeeld voor Beef BBQ Chief van Natural Spices.
4. Bereid de bbq voor om te roken 90 tot 120 ºC. hoe lager hoe beter.
5. Als rookhout kan je prima eiken, Hickory of kersenhout gebruiken. Doseer het rookhout geleidelijk. Als je het rookhout in één keer toevoegt, maakt dit het vlees bitter.
6. Leg de short ribs op het indirecte deel. Keer de ribs niet om. Open de bbq alleen om rookhout toe te voegen.
7. Laat de ribs liggen totdat je een saté prikker eenvoudig en zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Dit kan uren duren.
8. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70°C gaat het vet smelten en kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een paar klonten boter.
9. Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq. Laat het tot 90 °C.
10. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.
Vragen? We helpen je graag.
Bij online slager LeJean bestel je eenvoudig. Als je voor 10:30 uur bestelt, heb je het op onze bezorgdagen in de avond al in huis! Heb je nog vragen over dit product of aanverwante producten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected].
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1060104
- Herkomst: Ierland
- Houdbaarheid: minimaal 5 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 17.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees