Soepkip
Voor een Traditionele kippensoep, Vol au vent, Coq Au Vin of Thaise Kip Curry kunt u niet zonder!
Onze dubbeldoel soepkip, ook wel leghen genoemd, is eigenlijk helemaal verdwenen van ons menu. De kippen worden na een werkzaam leven van zo'n 13 maanden als "ei" producent geslacht voor het vlees. Door de langere levensduur en spierontwikkeling, heeft deze soepkip echte "bite" en een volle smaak. Ideaal voor een ouderwetse kippensoep met "vetoogjes".
Geslacht zijn deze kippen dan ook een stuk groter als de gangbare kippen, een hele soepkip weegt ongeveer 3 kg. LeJean biedt deze kip aan in delen, een borstdeel met vleugel en een poot met rug.
Algemene bereidingstips
- Ontdooi de soepkip in de koelkast gedurende 24 uur
- Zet een grote pan (8-9 liter) met een 3-4 liter water en kruiden (zout, peper, laurierblaadjes, folie, kruidnagel) op het vuur
- Haal de kip uit de verpakking en leg deze in de pan met kruiden zodat de kip goed "onder het water" staat en breng rustig aan de kook
- Laat de kip 4-5 uur rustig borrelen.
- Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon.
- Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de groente (ui, prei, bleekselderij wortel) toe.
- Pluk de kip van het karkas en snijdt deze in stukjes
- Voeg de gesneden kip en vermicelli toe aan de soep en laat dit geheel 15min rustig door koken.
- Proef de soep en voeg naar smaak zout toe.
De halve Soepkip is:
- Op natuurlijke wijze opgegroeid
- Vol van smaak en structuur
- In delen gesneden klaar voor gebruik.
- Zonder toevoegingen!
Soepkip koop je bij online slager LeJean
Bestel eenvoudig jouw favoriete stukken vlees online. Bij besteding van €65,- is de verzending helemaal gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze producten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3010120
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €7.99
- Samenstelling: 100% Kippenvlees