Over de dikbevleesde spareribs
Spareribs worden op heel veel plekken in de wereld gegeten. De meeste spareribs zijn dun bevleesd - dat zijn de spareribs die we doorgaans kennen. Maar voor de echte spareribliefhebber zijn er ook dikbevleesde spareribs. Deze dikbevleesde spareribs komen van het Hollandse varken.
Wil je lekker veel dikbevleesde spareribs? Ga dan voor de voordeelverpakking van 7.5 kg.
Waar komen deze spareribs vandaan?
Deze spareribs, met hun rijke vlees, worden gewonnen uit de ribben van het varken. Wat deze spareribs dikbevleesd maakt, is de manier waarop ze worden gesneden, waarbij het varkensfilet aan de ribben blijft zitten. Dit zorgt voor een extra smakelijke en bevredigende kluifervaring tijdens het genieten van deze spareribs.
Algemene bereidingswijze op de barbecue
Deze spareribs hebben extra veel vlees, en dat betekent dat ze ook meer rust en tijd nodig voor hebben. Houd minimaal 4,5 uur aan voor de bereiding.
1. De ribs hebben nog een vlies, verwijder deze eenvoudig met de achterkant van een mes en een stuk papier.
2. Kruid de ribben met een droge rub, bijvoorbeeld porky's rub van Natural Spices.
3. Bereid de barbecue voor voor indirect garen op 140 °C.
4. Je kunt ervoor kiezen de dikbevleesde spareribs in aluminiumfolie te wikkelen. Hierdoor zal het vlees minder snel verbranden.
5. Als de barbecue op temperatuur is, kunnen de spareribs erop. Sluit de deksel.
6. Na ongeveer 3 uur zijn de spareribs klaar. Vallen de spareribs bijna uit elkaar als je ze oppakt? Dan zijn ze goed gaar. Let wel op dat dit niet té makkelijk gaat.
5. Leg de spareribs nog heel even terug en smeer ze in met de Blues Hog Original Barbecue Sauce voor een extra smaaksensatie. Houd je van een pittige bite? Ga dan voor de Blues Hog Raspberry Chipotle saus.
6. Laat de ribs 10 minuten rusten.
7. Smeer nogmaals in met de barbecuesaus.
Recepten
Op zoek naar een smakelijk recept met heerlijke, dikbevleesde spareribs? Wellicht wil je eens proberen om spareribs te bereiden met een verrukkelijke combinatie van appelstroop, barbecue saus en aardappelsalade. Dit recept, samengesteld door chef-kok London Loy, biedt je een geweldige culinaire ervaring. De volledige instructies en ingrediënten om dit gerecht te bereiden, vind je hier. Geniet van de smaakvolle reis in je eigen keuken!
Dikbevleesde spareribs bestellen
Bij online slager LeJean kun je verschillende soorten spareribs kopen. Deze worden (bevroren) verzonden met een speciale, herbruikbare verpakking. De verzending is vanaf €65 helemaal gratis. Heb je een vraag? Stuur je vraag naar [email protected] of bel +31(0)702017034. We staan elke werkdag van 09:00 uur tot 17:00 uur voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010101
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €12,89
- Samenstelling: 100% Varkensvlees