Braadworst
Braadworst, wie kent het niet? Dit vlees van varkens wordt al eeuwenlang gegeten en deze meeste mensen zullen dan ook zeker wel bekend zijn met dit vlees. Toch zijn de varianten die je hier terugvindt binnen het assortiment van LeJean VleesAtelier absoluut niet te vergelijken met braadworsten van je lokale supermarkt of de slager om de hoek. Natuurlijk kunnen wij je vertellen waar het verschil ‘m nu precies in zit, maar wij raden je eerst aan om de smaak en textuur van onze braadworsten zelf te ervaren.
Wat is een braadworst om precies te zijn?
Ondanks dat de meeste mensen vast weleens van deze worsten zullen hebben gehoord merken wij dat er toch vaak nog onduidelijkheid bestaat over waar deze worsten nu precies vandaan komen. Hier kunnen we dan ook heel duidelijk in zijn. Deze worsten worden in principe namelijk gemaakt van restvlees van een varken. Dit betekent dat er niet precies een gedeelte van een varken aan de grondslag staat van de productie van een braadworst. Toch wil dit niet zeggen dat dit vlees van mindere kwaliteit is. Binnen onze webwinkel kan je namelijk terecht voor braadworsten die bijvoorbeeld van Ibérico varkens afkomstig zijn. Dit zijn varkens die leven in Spanje en een nogal uniek voedselpatroon hebben dat voornamelijk uit noten bestaat. Hierdoor is de smaak van dit vlees dan ook zeker bijzonder te noemen. Daarnaast heb je uiteraard ook nog de keuze uit andere soorten braadworsten, zoals bijvoorbeeld een BBQ braadworst met overheerlijke kruiden. Maak je keuze dan ook zeker niet te snel en ontdek wat wij je allemaal te bieden hebben.
Natuurlijk gehouden varkens
Helaas is en blijft het een feit dat veel varkens onder erbarmelijke omstandigheden worden grootgebracht. Hier willen wij bij LeJean dan ook absoluut niet aan meewerken. Wij kunnen je dan ook verzekeren dat alle varkens waarvan onze braadworst afkomstig is leven onder natuurlijke omstandigheden. Dit betekent ten eerste dat ze meer dan genoeg bewegingsvrijheid hebben, maar daarnaast dat er ook geen gebruik wordt gemaakt van allerlei ongezonde toevoegingen in het vlees. De (Ibérico) varkens krijgen natuurlijk voedsel toegediend en dit komt de smaak van onze braadworst dan ook zeker ten goede.
Een braadworst bereiden
Het bereiden van een smaakvolle braadworst is niet de moeilijkste taak van de wereld en in principe moet vrijwel iedereen hier dan ook wel mee uit de voeten kunnen. Toch kan het nooit kwaad om onze adviezen te delen en dit is dan ook precies hetgeen wat we gaan doen. Braadworsten worden normaliter gezien altijd in de pan of op de barbecue te bakken. Voordat je hier echter mee aan de slag gaan dienen de worsten ontdooid te zijn en is het belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Vervolgens bak je de worsten eerst op een hoge temperatuur tot ze goudbruin zijn. Hierdoor zal er een knapperige rand ontstaan. Wanneer je ziet dat dit het geval is verlaag de temperatuur en laat je het vlees vervolgens voor zo’n 10 tot 15 minuten doorgaren.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Bij LeJean hebben we de klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Twijfel dan ook zeker niet om contact met ons op te nemen wanneer je kampt met belangrijke vragen over een braadworst of gewoonweg meer over onze producten wilt weten. Contact met ons opnemen is bijzonder eenvoudig, dit doe je namelijk gewoonweg door te bellen naar +31 70 201 70 34 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt. Weet je alles al wat je wilt weten? Ga dan lekker aan de slag met het bereiden van een overheerlijke braadworst.