Buikspek
Buikspek wordt gesneden uit, je raadt het al, de buik van een varken. De zachte structuur en de bijzondere smaak hebben er echter voor gezorgd dat dit vlees inmiddels niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Gelukkig maar, want ook wij zijn hier bij LeJean bijzondere fans van deze lekkernij. Ben jij weer eens toe aan een overheerlijk gerecht dat gemaakt wordt met dit vlees of heb je nog nooit eerder kennis gemaakt met buikspek? Breng hier dan vandaag nog verandering in en bestel eenvoudig via onze webwinkel.
Buikspek – dit is het
Wanneer we het hebben over een uniek stuk varkensvlees, dan mogen we buikspek niet vergeten. Dit vlees wordt namelijk al eeuwenlang gegeten en in de middeleeuwen stond het bekend het vlees naar keuze voor de mensen die het wat minder breed hadden. Voor een relatief goedkope prijs werd het namelijk mogelijk om verschillende monden te voeden en je kunt wel begrijpen dat er hierdoor vroeger behoorlijk wat vraag naar dit vlees was. In de loop der jaren kwam er natuurlijk veel meer (hoogwaardig) vlees beschikbaar en dit heeft er enerzijds voor gezorgd dat de populariteit van varkensbuik iets is afgenomen. Zonde als je het ons vraagt en vandaar dat wij er dan ook niet om hebben getwijfeld om dit vlees in ons assortiment op te nemen.
Maak je keuze
Net als ieder ander varkensvlees komt buikspek in verschillende soorten en maten. Zo heb je binnen onze webwinkel de keuze uit bijvoorbeeld Hollands varkensvlees met of zonder zwoerd. De zwoerd is in principe de vetlaag die rondom het vlees aanwezig is. Sommigen vinden dit heerlijk, anderen zijn hier minder fan van. Wel moeten we je vertellen dat vet over het algemeen bijdraagt aan extra smaakvol stuk vlees. Wanneer dit precies hetgeen is wat jij wenst te bestellen kunnen wij je de variant inclusief een zwoerd alleen maar aanraden. Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor spek van het unieke Ibérico varken. Dit varkensvlees staat bekend om zijn unieke ‘nootachtige’ smaak die terug te leiden is naar het voedselpatroon van deze Spaanse varkens: dit bestond in herfst- en wintermaanden namelijk voornamelijk uit noten.
De bereiding van buikspek
Buikspek is in principe op tal van manieren te bereiden en uiteindelijk zal het dan ook aankomen op je persoonlijke voorkeur. Wij zijn echter wel van mening dat je de beste smaaksensatie pas zal ervaren wanneer je ervoor kiest om het vlees langzaam en in z’n geheel te garen. Uiteraard doe je er verstandig aan om het vlees te marineren met ingrediënten en eventueel een rub naar keuze. Mocht je kiezen voor de variant met een zwoerd kan je enkele sneden in deze vetlaag aanbrengen. Dit zal ervoor zorgen dat de marinade diep in het vlees zal trekken, waardoor je bent verzekerd van een extra smaakvolle buikspek.
Het bereiden van dit vlees kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen en houdt hier dan ook zeker rekening mee. De slow-cooking methode geniet dan ook zeker van onze voorkeur. Gebruik hiervoor een barbecue, slowcooker of braadpan.
LeJean VleesAtelier
Inmiddels staat slager LeJean al jarenlang bekend als dé online vleesaanbieder. Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd bieden wij allerlei verschillende soorten vlees aan. Hierbij kiezen we niet het eerste de beste vlees dat we tegenkomen, maar gaan we specifiek op zoek naar vlees van hoogwaardige kwaliteit. Wil jij hier nu meer over weten of heb je gewoonweg een vraag over het spek uit ons assortiment? Dan is het op verschillende manieren mogelijk om contact met ons op te nemen. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij komen in dit geval zo spoedig mogelijk bij je terug met meer informatie over de buikspek uit ons assortiment.