Procureur vlees | Varkensprocureur
Procureur vlees, ook wel varkensprocureur genoemd, is vlees dat gesneden wordt uit de nek van een varken. In enkele gevallen wordt het daarom ook weleens een varkensnek genoemd. Wat je in ieder geval mag verwachten is een volledig dooraderd stuk vlees. Wil jij kennis maken met die unieke stuk vlees of ben jij inmiddels al een doorgewinterde fan van varkensprocureur? Dan kan je uitstekend terecht binnen de webwinkel van slager LeJean.
Wat is procureur vlees?
Zoals we in de introductie van deze tekst al even kort vermelden betreft het hier dus varkensvlees dat afkomstig is van de nek van een varken. Dit vlees is ondanks de dooradering relatief mals en beschikt over een smaakvolle laag met vet. De kleur van het vlees is over het algemeen donkerroze en varkensprocureur is ideaal om te verwerken in een heerlijke rollade. Binnen onze webwinkel kan je terecht voor procureur zonder been, waardoor je dit vlees gelijk in je gerecht kunt verwerken. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende gewichten, zodat je nooit te veel óf juist te weinig vlees in huis haalt. Ook is het mogelijk om te kiezen uit Ibérico varkensvlees óf Hollands varkensvlees.
De smaak en textuur van procureur vlees
Indien je de afbeeldingen hierboven zorgvuldig hebt bekeken zal het je direct opvallen dat dit vlees beschikt over een prachtige vetmarmering. Zoals we inmiddels allemaal wel weten draagt vet bij aan extra smaak en dit is dan ook precies hetgeen wat je kan en mag verwachten van procureur vlees uit ons assortiment. Natuurlijk heeft ook de bereiding een zeer belangrijke invloed op de uiteindelijke smaak van het vlees en vandaar dat wij je dan ook precies gaan vertellen hoe je dit vlees het beste op smaak kunt brengen en vervolgens kunt bereiden.
De bereiding van varkensprocureur
Procureur vlees leent zich het beste voor langzame bereiding. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het vlees door en door gaar wordt. Houdt hier voorafgaand dan ook zeker rekening mee en trek hier voldoende tijd voor uit. Laat het vlees in ieder geval altijd ontdooien en op kamertemperatuur komen. Marineer vervolgens met ingrediënten naar keuze en bereidt vervolgens het vlees in de oven, barbecue of in de slowcooker. Onze voorkeur gaat in principe altijd uit naar de barbecue, aangezien je hierdoor in staat zal zijn om een heerlijke ‘rooksmaak’ te realiseren. De totale bereidingstijd van de procureur zal echter niet veel minder dan 8 uur in beslag nemen.
Plaats je bestelling eenvoudig
Het plaatsen van jouw bestelling is via de webwinkel van LeJean bijzonder eenvoudig. Plaats de varkensprocureur simpelweg in je winkelwagen en doorloop vervolgens de stappen van het bestelproces. Wij streven er in ieder geval altijd naar om jouw procureur vlees zo spoedig als mogelijk af te leveren. Hierbij maken we gebruik van een speciaal ontwikkelde EcoCoolBox, waardoor we kunnen garanderen dat jouw procureur altijd vers en bevroren wordt afgeleverd.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Contact opnemen met de klantenservice van LeJean is mogelijk via e-mail en ons telefoonnummer. Wij proberen uiteraard alle vragen die via de e-mail gesteld worden zo spoedig als mogelijk te beantwoorden. Heb je echter direct behoefte aan een antwoord op je vraag over varkensprocureur? Dan kan je het beste bellen naar +31 70 201 70 34. In andere gevallen kan je een e-mail sturen naar het volgende e-mailadres: [email protected]. Wij komen in ieder geval zo spoedig als mogelijk terug bij je met een duidelijk antwoord op je vraag over het procureur vlees uit ons assortiment.