Rib roast
Een rib roast bereiden? Dat is altijd een goed idee, ongeacht of de feestdagen weer in aantocht zijn of dat je gewoonweg heerlijk wilt genieten van een enorm smaakvol stuk vlees. Vooral dit laatste is iets waar je absoluut op kunt rekenen indien je besluit om jouw vlees te bestellen via de webwinkel van LeJean. Wij bieden namelijk enkel en alleen varkensvlees aan van de hoogste kwaliteit en dit zal je dan ook zeker ervaren wanneer je voor het eerst kennismaakt met ons vlees. Wacht dan ook niet langer en bestel jouw rib roast vandaag nog via onze webwinkel.
Maak kennis met dit rib roast
Varkensvlees komt natuurlijk in verschillende soorten en maten, maar er zijn maar weinig stukken vlees die zo geweldig smaken als een rib roast. Dit stuk vlees staat ook bekend onder andere namen, zoals bijvoorbeeld een côte de boeuf of prime rib. Deze benamingen zijn ontleend aan de plek waaruit het geheel wordt gesneden. Dit is namelijk uit het gedeelte van een varken dat ook wel de ‘primal’ wordt genoemd. Dit gedeelte staat bekend als één van de meest smaakvolle delen van een varken. Uiteraard heb je binnen onze webwinkel de keuze uit verschillende varianten. Zo hebben wij braadstukken van Nederlandse varkens, maar ook bijvoorbeeld van het Spaanse Ibérico varken. Vooral dit laatste vlees staat bekend om zijn unieke ‘nootachtige’ smaak die is terug te leiden naar het voedselpatroon van deze varkens.
Wat kan je verwachten van een rib roast?
Wanneer je een rib roast via onze webwinkel bestelt mag je in ieder geval vlees van topkwaliteit verwachten. Wij leveren onze braadstukken in verschillende gewichten, waardoor het voor kan komen dat het vlees bestaat uit meer of minder ribben dan op de afbeeldingen hierboven. De rib roasts van onze Nederlandse varkens worden geleverd inclusief zwoerd. Dit is een smaakvolle vetlaag die rondom het vlees zit. Hoewel juist deze vetlaag zorgt voor een heerlijke smaak is niet iedereen hier even fan van. Wanneer dit het geval is kan je deze vetrand eventueel ook wegsnijden.
De varkens waarvan ons vlees afkomstig is leven in uitstekende leefomstandigheden. Zo hebben ze meer dan voldoende ruimte om te bewegen en krijgen ze uitsluitend natuurlijk voedsel toegediend. Dit leidt er dan ook toe dat je altijd bent verzekerd van een 100% natuurlijke rib roast.
De bereiding
Het bereiden van een rib roast is mogelijk op verschillende wijze. Op de productpagina’s van ons vlees vertellen wij je hier dan ook graag meer over, maar toch hebben we een aantal tips voor je in petto die we graag met je zouden willen delen. Laat het vlees bijvoorbeeld altijd ontdooien en op kamertemperatuur komen. Qua bereiding is het mogelijk om gebruik te maken van een combinatie van de oven en (koeken)pan óf de barbecue. Wij zijn van mening dat je door middel van een bereiding op de barbecue de beste smaaksensatie zal ervaren, maar meningen verschillen uiteraard. Dit is dan ook precies de reden dat wij je willen aanraden om lekker creatief aan de slag te gaan met de bereiding van een rib roast.
Stel je vragen aan onze klantenservice
De klantenservice van slager LeJean VleesAtelier staat klaar om al je vragen over een rib roast te beantwoorden. Twijfel dan ook zeker niet om contact met ons op te nemen indien je behoefte hebt aan meer informatie. Dit is telefonisch mogelijk door te bellen naar +31 70 201 70 34 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij helpen je in ieder geval graag verder waar nodig en kunnen je uiteraard voorzien van advies op maat. Het is dan ook niet voor niets dat LeJean VleesAtelier inmiddels is uitgegroeid tot een bekende speler in de online vleesmarkt en uiteraard heeft onze smaakvolle rib roast hier zeker aan bijgedragen.