Over de varkenswangen
Varkenswangen zijn een bijzonder stukje vlees dat afkomstig is van de kaken, oftewel de kaakspieren, van het varken. Dit deel van het varken is voortdurend in beweging, waardoor de varkenswangen tot het zogenaamde werkvlees behoren. Ze bevatten nog enkele pezen, wat hen perfect maakt voor langzame bereiding. Tijdens het langzaam garen lossen de pezen op, en de varkenswangen worden heerlijk sappig en mals, waardoor ze ideaal zijn voor smaakvolle varkensstoofpotjes.
De varkenswang is uitermate geschikt voor "slow cooking". Je kunt het bijvoorbeeld langzaam garen in bier, wijn of bouillon. Hierdoor krijgt de varkenswang een subtiele smaak en een lekkere, botermalse bite. Wangen van varkens en kalveren zijn de laatste jaren gelukkig weer wat meer in trek. Voorheen werden deze door het gehakt gedraaid, maar nu wordt het gelukkig weer gewaardeerd als erg lekker stukje vlees. Het heeft wat meer tijd nodig, maar wanneer je de varkenswang langzaam gegaard op je bord krijgt, dan weet je waarvoor je het allemaal hebt gedaan. De herkomst van de varkenswangen van LeJean is Nederland, waar we streven naar de hoogste kwaliteitsnormen voor onze producten.
Waar komen varkenswangen vandaan?
Wat de herkomst betreft, komen de varkenswangen van LeJean uit Nederland, waar we streven naar de hoogste kwaliteitsnormen voor onze producten.
Algemene bereidingstips
Er niets zo rijk van smaak als werkvlees. Varkenswangen zijn ideaal om langzaam te garen. Dit kan in de pan, op de bbq of in de oven. Als je ze stooft worden ze botermals. De grootste vliezen zijn al verwijderd, dus je hoeft de varkenswangen niet verder te ontvliezen. Zorg er wel voor dat de varkenswangen goed ontdooid zijn als je ze gaat bereiden.
Het duurt dus even voordat ze klaar zijn, maar tijdens het stoven heb je er geen omkijken naar. Inspiratie nodig? Hier vind je een lekker recept van gestoofde varkenswangen in kokosmelk.
Varkenswangen bereiden in de pan
Je hoeft niet veel kruiden toe te voegen aan deze varkenswangen: peper en zout is voldoende. Snijd de varkenswangen eerst in vierkantjes en voeg de kruiden daarna toe. Bak het vlees in de pan en zorg ervoor dat het goed is dichtgeschroeid. Bak daarna de ui mee en voeg vervolgens ook wat bloem en water (of bier naar keus) toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna een bouillonblokje toe en nog wat bier. Laat het koken en zet vervolgens het vuur laag. Snijd ondertussen de groente die je wilt gebruiken voor het stoofpotje. Als het vlees een uur lang heeft gestoofd, kun je de groente toevoegen. Laat het geheel daarna nog 30 minuten sudderen.
Bestel eenvoudig bij LeJean
Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2010108
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 6 Maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 18.99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees