Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Wagyu entrecote BMS 8+

58,49

Wagyu, het meest legendarische en exclusieve rundvlees ter wereld. Doordrenkt met zacht smeltend vet en ongelooflijk sappig met een nootachtige smaak. Al met al een absolute must voor vleesliefhebbers.

Op voorraad (1)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Wagyu entrecote BMS 8+

Over de Wagyu entrecote BMS 8+

Wagyu is het meest legendarische en exclusieve rundvlees ter wereld. Wagyu komt van oorsprong uit Japan en deze runderen mogen ook niet worden geëxporteerd buiten Japan. De Wagyu entrecote die wij aanbieden is geclassificeerd met een indrukwekkende BMS score van 8+ en bevindt zich aan de top. Met een nootachtige smaak van het vet dat zich door het vlees weeft, is de Wagyu echt een meesterwerk in smaak en textuur dat elke vleesliefhebber zal betoveren. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent die op zoek is naar een meesterlijk ingrediënt voor culinaire creaties, of gewoon thuis een bijzondere maaltijd wilt bereiden, onze Wagyu entrecote BMS 8+ is de perfecte keuze.

Waar staat BMS score voor?

Deze Wagyu ribeye heeft een BMS score van 8+. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? BMS staat voor Beef Marble Score en wordt gebruikt om de marmeringsgraad van het vlees te beoordelen. Dit gebeurt op een score van 1 tot en met 12. Hoe hoger de score, hoe lekkerder de Wagyu (maximale score is 12). Deze Wagyu ribeye bevindt zich dus aan de top en is de perfecte ribeye steak. De marmering is zeer goed uitgesproken en sterke vetaders lopen door het vlees. De smaak is typisch sterk voor Wagyu, met een licht zoete noot. Deze ribeye smelt op je tong en de ongelooflijke sappigheid zal je versteld doen staan.  

Waar komt ons Wagyu rundvlees vandaan?

Bij LeJean omarmen we de rijke Australische traditie van vakmanschap en zorgvuldige veeteelt, wat resulteert in een heerlijk stuk vlees die de smaakpupillen doen prikkelen en culinair genot naar een nieuwe hoogten brengt. Onze Wagyu runderen worden gekoesterd op de uitgestrekte (gras) vlaktes van Australië. Ze genieten van een overvloed aan ruimte en een uitgebalanceerd dieet waaronder 200 dagen lang GGO-vrij, hoogwaardig graan. Wagyu-rundvlees uit Australië wordt niet voor niets een van de beste rundvleessoorten ter wereld genoemd. Samen met Japan is de Australian Wagyu Association de grootste producent van de wereld en zij leveren tevens ook de beste kwaliteit.

bekijk hier alle Wagyu producten

Waar komt de entrecote vandaan?

De entrecote bevindt zich in de dunne lende. Dit is gelegen in de rug van het rund, aan de achterkant tussen de dikke lende en de ribeye om precies te zijn. Het vet van de entrecote is met het vlees verweven en hangt dus niet alleen op een bepaalde plaats. Dit komt door de hoge mate van vetmarmering in het vlees, hierdoor smaakt het vlees ongelofelijk sappig en mals. Deze smaak is iets dat niet te vergelijken is met andere vlees rassen. Al met al is Wagyu werkelijk een culinair hoogtepunt. Het is een exclusieve lekkernij die je op zijn minst een keer in je leven moet proeven. 

Algemene bereidingswijze

1. Haal de steak minimaal 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.
2. Haal de steak een uur voor bereiding uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier.
3. Zet een pan op hoog vuur en voeg geen roomboter of olijfolie toe. Wagyu behoeft geen boter of olie, aangezien het vet in het vlees zelf zal smelten.
4. Schroei de Wagyu entrecote gedurende 1 minuut per centimeter dikte per kant. Een steak van bijv. 2 cm dikte, 2 minuten per kant schroeien.
5. Bedruip het vlees, met het vrijgekomen rundervet tijdens het bakken dit om uitdroging tegen te gaan en een gelijkmatigere garing te krijgen.
6. Neem de Wagyu entrecote uit de pan en laat deze 6 minuten rusten onder aluminiumfolie.
7. Zout de entrecote met wat piramide zoutvlokken of grof zeezout en snijd het vlees aan.

Onze aanbevolen kerntemperatuur is 54 °C.

Hulp nodig bij het bestellen?

Combineer jouw favoriete producten en bestel eenvoudig jouw vlees online. Bij besteding van meer dan €65 is de verzending gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze producten? Of wil je jouw producten afhalen in onze VleesAtelier? Neem dan contact met ons op via +31 70 201 70 34 of stuur een mailtje naar [email protected].

Bekijk hier het certificaat

 

 

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1020107
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €159
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Wagyu entrecote BMS 8+
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte BBQ Lam Exotisch Seafood Halal Wild Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account