Hazenpeper
Hazenpeper staat in Nederland en Duitsland al jarenlang bekend als een traditioneel stoofgerecht. Dit gerecht staat bekend om zijn lange bereidingsduur, maar je zal merken dat je na het consumeren van dit overheerlijke stoofgerecht het de bereidingstijd meer dan waard is. Toch vinden sommige mensen het lastig om de duur van de bereiding te combineren met hun dagelijkse leven. Voor deze mensen is het dan ook mogelijk om binnen ons assortiment te kiezen voor een kant-en-klare hazenpeper. Deze dient enkel en alleen opgewarmd te worden in de magnetron. Wij hebben in ieder geval genoeg mogelijkheden beschikbaar nu rest jou nog alleen het maken van de keuze die bij je past.
Wat is een hazenpeper?
Nee, een hazenpeper is geen haas gemarineerd met peper. Waar de naam van dit haasvlees vandaan komt is dan ook een raadsel. Toch gaan er geruchten rond dat de benaming voor dit vlees terug te leiden is naar de middeleeuwen. Toentertijd werd vlees namelijk voornamelijk geserveerd in broodpap, hetgeen wat wij tegenwoordig saus noemen. In de middeleeuwen werd broodpap gemaakt van gekruimeld brood in combinatie met boter. Dit brood werd in water of melk geweekt en vervolgens werd hier boter aan toegevoegd. Tot slot werd deze saus gemarineerd met peper en/of zout. Het gedeelte van ‘peper’ leidt dan ook terug naar deze unieke saus waar dit vlees normaliter gezien in geserveerd wordt. Wij raden aan om het bovenstaande met een korreltje zout te nemen, maar het in ieder geval een mooie theorie. Wat verder ook mooi is, zijn de hazenpepers uit ons assortiment en wij raden je dan ook zeker aan om de smaak van dit unieke vlees in combinatie met de smaakvolle saus dan ook zelf te ervaren.
Puur natuur
Wanneer je een hazenpeper uit ons assortiment bestelt ben je ervan verzekerd dat dit 100% natuurvlees betreft. Hiermee bedoelen we dat er geen onnatuurlijke ingrediënten aan zijn toegevoegd en dat de dieren enkel met natuurlijk voedsel zijn gevoed. Daarnaast leven onze dieren in de meest gunstige omstandigheden en leiden ze een uitstekend leven. Dit proef je dan ook zeker terug in de hazenpeper en zie je tevens terug in verschillende uiterlijke kenmerken van het vlees. Zo is het vlees donkerder dan je bijvoorbeeld van rundvlees of kip gewend bent. Dit is terug te leiden aan de mate van doorbloeding door de actieve levensstijl van de dieren.
De bereiding
Indien je ervoor kiest om een kant-en-klare hazenpeper te bestellen stelt de bereiding niets anders voor dat het gerecht in de magnetron te verwarmen. Wil je zelf dit vlees bereiden door gebruik te maken van hazenbouten? Dan heeft de bereiding iets meer voeten in de aarde. In ieder geval zal je gebruik moeten maken van een pan of oven om het vlees te bereiden. Wij raden het aan om het vlees eerst goed rondom bruin te bakken tot een kerntemperatuur van zo’n 82 graden Celsius. Gaar het vlees vervolgens af in de oven op een lagere temperatuur. Zodra de kerntemperatuur 65 graden heeft bereikt zal de hazenpeper voldoende gegaard zijn en kan je genieten van een overheerlijk gerecht dat zeker niet zal misstaan op de eettafel tijdens de feestdagen.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Mocht het nu zo zijn dat je behoefte hebt aan meer informatie over het vlees uit het assortiment van de slagerij van LeJean willen wij benadrukken dat het in principe altijd mogelijk is om contact met ons op te nemen. Dit is uiteraard mogelijk door ons te bellen. Maak in dit geval gebruik van het volgende nummer: +31 70 201 70 34. Liever mailen? Stuur je dan vraag over een hazenpeper door naar [email protected].