Over de wilde duivenfilet
Duif is een ware delicatesse! Zijn donker gekleurde vlees is compact, maar erg mals en heeft zijn eigen bijzondere smaak en geur. De filetjes zijn met vel en deze hoef je maar kort om en om te bakken. De duiven komen uit het Verenigd Koninkrijk, waar zij in het wild zijn opgegroeid. Je ontvangt 2 dubbele filetjes met vel per verpakking.
Sommigen bestempelen ze als krachtvoedsel. Om die reden wordt het karkas van de houtduif vaak verwerkt tot krachtige bouillon.
Zoals voor al het vederwild geldt ook voor de houtduif: hoe jonger, hoe smaakvoller.
Bereiding Wilde Duivenfilet
Pan:
1. Bestrooi de duivenfilets met kruiden naar smaak.
2. Verhit roomboter en/of (olijf)olie in een pan en bak de duivenfilet kort aan beide zijden gedurende 2-3 minuten.
3. Neem de filets uit de pan en laat deze onder aluminiumfolie nog circa 15 minuten
rusten.
Oven:
1. Bak de duivenborsten op de velkant tot het vel goudbruin en krokant is.
2. Draai de filets om en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat 5 minuten doorgaren.
3. Haal de filets uit de oven, draai ze weer om en laat ze nog 5 minuten rusten.
Hulp nodig bij het bestellen?
Combineer jouw favoriete producten en bestel eenvoudig jouw Wilde duivenfilet bij de online slager LeJean. Bij besteding van €70,- is jouw verzending gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze Wild producten? Of wil je jouw producten afhalen in onze Vlees Atelier? Neem dan contact met ons op via de mail [email protected] of bel naar +31(0)702017034.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7070105
- Herkomst: Verenigd Koninkrijk
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: diepvries
- Kiloprijs: € 56.99
- Samenstelling: 100% Duif
