Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Wilde kreeftenstaart MSC

19,49

Deze kreeftenstaarten zijn wild gevangen in de Atlantische Oceaan FAO Zone 21. De kreeftenstaarten wegens ongeveer 250g en zijn per stuk te koop.

Op voorraad (23)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Wilde kreeftenstaart MSC

Over de wilde kreeftenstaart

Deze kreeftenstaarten komen uit de Atlantische Oceaan FAO Zone 21 en zijn in het wild gevangen met korven en vallen. Deze kreeftenstaart, ook wel de Homarus americanus, is familie van de Nephropidae en is de grootste kreeft. Hij kan wel 1.1m lang worden met een gewicht van 20 kg. Maar de meest voorkomende lengte wat wordt gevangen is zo’n 25 cm. De Homarus americanus heeft een voorkeur voor rots achtige bodem als leef omgeving. ’s Avonds komen ze naar buiten om op zoek te gaan naar eten, maar zodra ze gevaar zien keren ze direct terug naar hun leefomgeving.

Algemene bereidingswijze

Voorbereiding:
- Laat de kreeftenstaarten eerst volledig ontdooien. De staarten zijn helemaal ontdooid als de twee uiteinden elkaar kunnen raken. Zo ontdooi je de kreeftenstaarten:
- Leg ze ongeveer 10 uur lang in het midden van de koelkast. Als je genoeg tijd hebt werkt deze manier van ontdooien het beste.
- Leg ze een half uur tot een uur in koud water, dus niet in heet water. Ververs het water elke 15 minuten zodat het water niet te koud wordt terwijl de kreeftenstaarten ontdooien.

Koken:
1. Breng voor 4 kreeftenstaarten 1,5 tot 2 liter gezouten water aan de kook in een grote kookpan. Je hoeft niet te voorzichtig te zijn met het zout, maar gebruik niet meer dan twee eetlepels.
2. Laat de schaal om het vlees zitten. DE schaal geeft voor extra smaak en zorgt er voor dat de staart niet uit elkaar valt.
3. Doe de staarten in het kokende water en laat het zachtjes pruttelen.
4. Laat het per 30 gram 1 minuut koken met een maximum van 10 minuten.
5. Na het koken kun je de schaal openbreken met een keukenschaar.

Bbq:
1. Bereid de bbq voor zodat je een warmer en een kouder gedeelte krijgt.
2. Snij de kreeftenstaart doormidden. Bij bereiding op de barbecue gebruik je veel hitte, waardoor je de schaal juist kunt gebruiken om te voorkomen dat het vlees te gaar wordt.
3. Smeer de kreeftenstaarten in met boter of olie en strooi er kruiden over.
4. Gril de staart 3 tot 5 minuten per kant.

Wilde kreeftenstaart bestellen bij online slager LeJean

Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €65? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Of wil je liever komen afhalen in ons vleesatelier? We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31702017034. We staan elke werkdag voor je klaar.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 6010104
  • Herkomst: Noordwestelijke Atlantische Oceaan FA21
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €116
  • Samenstelling: Kreeftenstaart, zout
LeJean Wilde kreeftenstaart MSC
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account